Фестиваль «Весняна фантазія» - інноваційні технології в управлінській педагогічній діяльності

16.05.2018

Програма Київського міжнародного університету (КиМУ) «Школа-КиМУ: партнери в освіті» спрямована як на допомогу старшокласникам у підготовці до ЗНО, їхньому надійному профорієнтаційному вибору, так і на співпрацю науковців університету з учителями навчальних закладів України.

Цьому сприяють нові форми співпраці Університету з управліннями освіти, метою яких є впровадження компетентнісного підходу в організації навчального процесу, створення умов для творчого саморозвитку учнів, зокрема: спільні науково-практичні конференції: «Трансформація партнерства в умовах реформування освіти»; співпраця МАН—ВНЗ: вимога часу»; «День Остерської гімназії у КиМУ»; «День тіні» - гімназія №136 м. Києва; «День Пісківської гімназії у КиМУ», а також творчі конкурси, фестивалі з метою сприяння розвитку талантів, поваги до української культури та мови «Рідне українське слово», Театральний фестиваль-конкурс «Об'єднана Святошинська сцена».

16 травня 2018 року в СШ №238 м. Києва відбувся районний фестиваль «Весняна фантазія» для вчителів художньо-розвиваючого та музично-естетичного циклів закладів загальної середньої освіти Деснянського району міста, у якому взяла участь проректор КиМУ з довузівської підготовки, к.філос.н., професор Рудаківська С.В. Організатор – УО Деснянської РДА у м. Києві, начальник УО Постолюк Т.К.

Для учасників заходу були представлені персональні виставки творчих робіт вчителів: Кириченко О.О. (трудове навчання, СШ №238) та Жукової Л.П. (образотворче мистецтво, СЗШ №119).

У фестивалі взяли участь представники навчальних закладів району, учасники різноманітних за змістом і формами занять, присвячених актуальним питанням науково-методичної, виховної, дослідно-експериментальної, проектної та управлінської діяльності Школи управлінського менеджменту (2016-2018 рр.). За цей час із кола слухачів Школи управлінського менеджменту три вчителі призначені заступниками директорів навчальних закладів Деснянського району, а один – методистом РНМЦ Левченко Н.П. (начальник відділу загальної середньої освіти УО Деснянської РДА) та Онищенко Г.О. (начальник відділу управління персоналом та кадрового забезпечення навчальних закладів УО Деснянської РДА) провели урочисте вручення дипломів випускникам Школи управлінського менеджменту, а також вручили подяки Управління освіти кращим вчителям трудового навчання, музично-естетичного циклу та курсу «Християнська етика в українській культурі».

Професор Рудаківська С.В., вітаючи учасників фестивалю, підкреслила, що "…навчити, переконати учня в тому, що знання є для нього життєвою необхідністю, безперечно, може вчитель завдяки підвищенню своєї фахової майстерності, компетентний вчитель. Сподіаваюсь, що співпраця Управління освіти, навчальних закладів Деснянського району з Київським міжнародним університетом знайде своє продовження в наступному році, університет пропонує багато інтелектуальних, творчих програм, які допоможуть учням реалізуватися і з творчого, і з наукового боку..."

У програмі фестивалю «Весняна фантазія» звучали вітання і виступ хору вчителів музичного мистецтва (художній керівник Красікова Г.І., концертмейстер Красікова Н.В.), сольні номери, майстер-класи вчителів художньо-розвиваючого та музично-естетичного циклів шкіл району: «Валяння намиста» – Ткачова С.В., СШ№202; «Плетіння мандали» – Заремба Т.А., НВК №39; «Петриківський розпис» – Жукова Л.П., СЗШ №119; «Божі заповіді» – Красікова Г.І., методист НМЦ.