Презентація цифрового інструменту "Онлайн моніторинг"

09.02.2023

09 лютого 2023 року Міністерство юстиції України та Проєкт ЄС “Право–Justice” представили цифровий інструмент "Онлайн моніторинг" – платформу для збору та аналізу інформації в межах роботи над моніторингом нормативно–правових актів, який здійснюється Міністерством юстиції. На презентацію від Київського міжнародного університету було запрошено директора Інституту міжнародних відносин Юрія Ільдаровича Усманова.

Функціонал платформи надасть змогу громадянам мати прямий доступ до процесу формування державної правової політики, зокрема, допоможе налаштувати прямий діалог державного експерта і користувача платформи. Цей інструмент допоможе вдосконалити процес опитування ключових стейкхолдерів, серед яких і заклади вищої освіти, під час підготовки моніторингу законодавства. Оскільки анкети платформи мають гнучку можливість налаштувань, державні експерти швидко та ефективно отримуватимуть відповіді на поставлені питання.

Окрім того, на платформі доступний функціонал, який надає змогу долучення громадян до процесу написання нормативно–правових актів і висловлення власної думки щодо проблематики законодавства для подальшого опрацювання в межах його моніторингу.

Київський міжнародний університет крокує в ногу з часом і підтримує цифровізацію держави. Маємо надію, що нова платформа стане корисним і ефективною технологією для прямого доступу громадян до процесу формування державної правової політики, налаштування прямого діалогу державного експерта і користувача платформи, а також уможливіть швидко й ефективно отримати відповіді на поставлені питання.