Вебінар «Реальна еволюція артеріальної гіпертензії: клінічна історія одного пацієнта»

30.11.2022

30 листопада 2022 року в Медичному інституті відбувся вебінар на платформі «Аксемедін», у якому взяли участь: директор інституту, професор Н.П. Кризина, головний лікар Університетської клініки, доцент С.В. Степанов, завідувач кафедри клінічних дисциплін та медсестринства професор І.В. Дроздова, завідувач кафедри загальної медицини доцент Л.В. Гірін, доценти: Н.О. Мироненко, О.В. Кризина, А.В. Скороход та студенти V–го курсу.

Актуальність теми заходу підтверджується тим, що нині у світі кожна третя доросла людина має підвищений артеріальний тиск, що спричиняє ризик розвитку мозкового інсульту, інфаркту міокарда, серцевої та ниркової недостатності.

Спікер: Іванов Валерій Павлович ­– доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри внутрішньої медицини №3 Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова, який наголосив на тому, що артеріальна гіпертензія є однією з найбільш розповсюджених хронічних захворювань у всьому світі.

На вебінарі учасники мали змогу дізнатися про останні важливі досягнення у лікуванні артеріальної гіпертензії, а саме: спрощений базовий алгоритм, інноваційну розробку лікування та профілактики. Було представлено також доказові комбінації гіпотензивних препаратів і методи досліджень, які мають вагоме значення при веденні пацієнтів, закцентовано увагу на цікавих клінічних випадках з практики, їх детальний розбір.

Проведення заходу допомогло здобувачам освіти ознайомитися з сучасними методами діагностування, лікування та профілактики артеріальної гіпертензії, набути знань та навичок у веденні хворих, які можуть бути застосовані у майбутній професійній діяльності.

Дякуємо організаторам за цікавий та інформативно–насичений вебінар!