Вебінар «Міжнародне гуманітарне право: чому обов'язкове та як застосовується в умовах війни в Україні?»

19.10.2022

18 жовтня 2022 року в Навчально-науковому інституті міжнародних відносин для студентів ІІІ-IV курсів спеціальностей «Міжнародне право», «Міжнародні відносини», «Право», а також для учнів шкіл-партнерів КиМУ відбувся вебінар на тему "Міжнародне гуманітарне право: чому обов'язкове та як застосовується в умовах війни в Україні?".

Спікери: Андрій Яковлєв – адвокат, керуючий партнер Адвокатського об’єднання «Амбрела», експерт Регіонального центру прав людини; Юрій Усманов – кандидат юридичних наук, директор Навчально-наукового інституту міжнародних відносин КиМУ.

Під час проведення вебінару доповідачі розкрили питання історії створення міжнародного гуманітарного права (МГП), основні принципи його застосування, навели ознаки розмежування збройних конфліктів, статусу учасників і їхньої відповідальності за серйозні порушення МГП. Висвітлення цієї надзвичайно важливої проблеми відбулося у контексті екстраполяції правових засад Міжнародного гуманітарного права на міжнародний збройний конфлікт, розпочатий РФ проти України.

Щиро дякуємо запрошеному гостю адвокату Андрію Яковлєву і директору ННІ міжнародних відносин Юрію Усманову за цікавий та актуальний у сьогоднішніх умовах війни вебінар, а також нашим школам-партнерам м. Києва, зокрема, СЗШ №235 імені В’ячеслава Чорновола, СЗШ №35, СЗШ №13 за активну участь у вебінарі!

Запрошуємо всіх охочих на наступні вебінари, які відбудуться вже наступного тижня!

Миру та успіхів усім нам!