Майстер-клас «Напрями розвитку фахівця-міжнародника і практичні шляхи самореалізації юриста-міжнародника»

14.10.2022

14 жовтня 2022 року в онлайн форматі відбувся майстер-клас «Напрями розвитку фахівця-міжнародника і практичні шляхи самореалізації юриста-міжнародника». Майстер-клас проводила Черевко О.М. – випускниця Університету спеціальності «Міжнародне право», юрист-міжнародник, співзасновник та керівник юридичної компанії GLS.

У контексті теми було обговоренно питання про можливості реалізації випускників-міжнародників у майбутній професії, пошуку шляхів розвитку сфери міжнародного приватного права та багато інших цікавих і практичних аспектів.

До майстер-класу долучилися студенти І-ІV курсів спеціальностей «Міжнародні відносини» та «Міжнародне право».  На початку зустрічі спікер запропонувала здобувачам освіти визначити, у чому ж саме полягає сутність правової категорії «міжнародність». Дехто зазначив, що це робота перекладача, а хтось висловив припущення, що це діяльність міжнародних організацій, на кшталт ООН. Під час продовження заходу було порушено низку важливих питань: з чого краще починати кар‘єру в міжнародному публічному та приватному праві; чи часто звертають увагу роботодавці на досвід роботи, наскільки перспективною є сфера інтелектуальної власності у приватному праві; чи складно перейти з міжнародного приватного у міжнародне публічне право та інші.

Зважаючи на те, що Ольга Черевко є провідним партнером юридичної компанії, у студентів з’явилася нова база проходження стажування.

Кафедра міжнародного права та порівняльного правознавства щиро вдячна Ользі Михайлівні за цікаву та корисну інформацію! Сподіваємося на подальшу співпрацю!