Всеукраїнська Універсіада 2021

27.02.2021

Київський міжнародний університет  в 21-ий раз приймав  науково- обдаровану молодь з різних регіонів України. Традиційна  XXI Всеукраїнська Універсіада – конкурс науково-дослідних учнівських робіт – в цьому році пройшла незвично – з урахуванням карантинних обмежень – в три етапи. Але цей новий онлайн формат жодним чином  не поступався звичним конференціям, які проходили в переповненому залі та в університетських аудиторіях.

I етап Універсіади  (в онлайн-форматі) була організована для найбільш віддалених регіонів України – учнів Донецької, Сумської та  Київської областей. Були організовані секції економіки, журналістики,  інформаційних технологій, англійської мови. Керівники секцій – Виноградчий В.І., декан економічного факультету; Могилевська О.Ю., зав. каф. економіки та менеджменту; Сініченко С.І., декан факультету інформаційних технологій; Самойлов О.Ф., директор Інституту журналістики, кіно і телебачення зазначили високий рівень учнівських робіт, уміння викласти матеріал, вдало захистити свої роботи, впевнено відповідати на питання.

II етап Універсіади відбувся в стінах Університету, з дотриманням усіх карантинних вимог. Були організовані секції: української мови (кер. Рудаківська С.В., Іваненко Л.Б.),  української мови та літератури (Сальнікова В.О.), історії України (Самойлов О.Ф., Степаненко М.С.), географії (Клик Б. О.), математики (Юрчук В.М.), англійської мови (Клик Б.О., Терехова М. А.)., хімії (Банік А.С.). Учні впевнено захищали свої перші наробки, вміло відповідали на запитання. Захист пройшов жваво і успішно.

III етап Універсіади був також організований онлайн у зв’язку з введенням адаптивного карантину. В цьому етапі взяли участь учні гімназії №136. Були організовані секції: історичного краєзнавства (кер. Крупеня І.М., зав каф. міжнародних відносин і туризму), туризму (кер. Клик Б.О., викладач кафедри), хімії і біології (кер. Павловська М.О., директор медичного інституту, Гетало О.В., зав.каф.фармації, Шупяцький І.М., зав.каф. хіругічної, ортопедичної стоматології та ортодонтії), психології (кер. Нагачевська О.О., директор Інституту лінгвістики та психології, Логвіновська Л.М., зав. каф. психології). Модератором заходу була Рудаківська С.В., проректор з питань доуніверситетської підготовки. Світлана Вікторівна привітала директора гімназії, керівників секцій, учнів з  участю у 21 всеукраїнській Універсіаді і відмітила унікальний досвід гімназії у роботі з молоддю. Цей етап було урочисто розпочато, тому що всі керівники структурних підрозділів привітали директора гімназії  Головко Наталію Ігорівну з почесним 1 місцем в районному, і з 2 місцем у міському конкурсі «Учитель року 2021», у номінації «Керівник закладу освіти».

Керівники секцій, заслухавши доповіді учнів, змогли поспілкуватись з гімназистами онлайн, відмітили високий рівень робіт, уміння презентувати результати дослідження,  вести діалог з керівниками секцій. Захист пройшов успішно.

Всі керівники секцій 21 Всеукраїнської  Універсіади щиро подякували учням за їх роботу, побажали подальших успіхів в науковій діяльності, запросили на навчання до коледжу та університету на обрані спеціальності (Протоколи будуть опубліковані). Нагадуємо, що призери та учасники Універсіади отримують нагороди, які дають суттєві знижки в оплаті за навчання, а саме: диплом 1 місця-50 % , диплом 2 місця-30%, диплом 3 місця-20%, грамота-10% знижки в оплаті за навчання.

Вітаємо учасників та призерів Універсіади, бажаємо подальших інтелектуальних та творчих звершень! Чекаємо в Київському міжнародному університеті!