Науково-методологічний семінар із представниками компанії StrikePlagiarism в Україні

15.03.2021

15 березня 2021 року о 13.15 відбувся науково-методологічний семінар у форматі онлайн із представниками компанії StrikePlagiarism в Україні щодо технології застосування антиплагіатної системи, дотримання принципів академічної доброчесності в освітньому середовищі Університету. Для участі у семінарі були запрошені науково-педагогічні працівники, здобувачі вищої освіти - представники кожної спеціальності, представники студентського самоврядування та наукового товариства здобувачів освіти і молодих учених.

Під час зустрічі було обговорено питання щодо правил і технологій перевірки бакалаврських і магістерських робіт на плагіат, встановлення граничного порогу текстових подібностей, механізму оцінювання наукового дослідження із урахуванням його специфіки.

Зокрема, слухачі семінару отримали вичерпні відповіді на питання щодо особливостей перевірки архітектурних проєктів студентів спеціальності "Архітектура та містобудування"; творчих проєктів студентів спеціальностей "Аудіовізуальне мистецтво та виробництво", "Сценічне мистцетво" та бакалаврських робіт майбутніх журналістів, які передбачають практичною складовою розроблення творчого інформаційного продукту тощо.

Загалом діалог був конструктивним і результативним, на що сприяла дружня багатолітня атмосфера співпраці.