Візит науково-педагогічних працівників Національного університету Джакарти та співробітників посольства Республіки Індонезія в Україні

17.03.2021

Серед багатьох напрямів діяльності Київського міжнародного університету одним із найважливіших є програма розвитку міжнародних зв’язків. В межах цієї програми 17 березня 2021 року відбувся візит до КиМУ науково-педагогічних працівників Національного університету Джакарти та співробітників посольства Республіки Індонезія в Україні.  Вітаючи гостей, президент університету професор Х.В. Хачатурян, надав інформацію щодо 25 спеціальностей, за якими здійснюється підготовка бакалаврів і магістрів, діючих міжнародних освітніх проєктів КиМУ та спеціальностей, на яких навчаються також громадяни іноземних країн; обміркували питання поглибленої співпраці обох закладів вищої освіти; актуальний стан українсько-індонезійських відносин та місце Республіки Індонезія в регіональній та глобальній системі міжнародних відносин.

У роботі зустрічі взяли участь, зокрема Крупеня Ірина Миколаївна, завідувач кафедри міжнародних відносин та туризму Київського міжнародного університету, кандидат політичних наук, доцент; Судак Ірина Іванівна,  кандидат історичних наук, доцент;  Мохнатюк Ігор Олексійович, завідувач відділу аспірантури Київського міжнародного університету, кандидата історичних наук, доцент. Під час зустрічі були присутні студенти 1-3 курсів спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», 1-го курсу спеціальності «Міжнародне право» та 1-2 курсів спеціальності Філологія.

Модератор заходу – Тіменко Ірина Валентинівна, проректор з іноземних мов професор.

Студенти прослухали доповіді професорів із Національного університету Джакарти на такі актуальні теми як: «Ефект демократизації на стратегію боротьби з тероризмом в Індонезії та Малайзії», «Контртерористичні стратегії в Індонезії», «Зовнішня та внутрішня політика Республіки Індонезія», «Жінки у демократичній політичній системі Індонезії», «Фінансова діяльність та протидія злочинності в епоху індустріалізації».

Після виступів студенти мали можливість задати шановним гостям питання. Тож, в ході дискусії були підняті питання економічного співробітництва, протидії регіональним загрозам та перспективам двосторонніх відносин між Україною та Республіка Індонезія.

Наприкінці зустрічі студенти подякували гостям  за цікаву, інформативну лекцію, вручили сувеніри та зробили спільні фото.

Хід зустрічі висвітлювали журналісти телепрограми «Студентський квиток».