Онлайн-зустріч керівництва КиМУ з директором європейського напряму розвитку Hope Medical Institute

21.05.2021

Міжнародне співробітництво та інтеграція у галузі освіти сприяє реалізації спільних освітніх програм та наукових проєктів між закладами освіти, підвищенню мобільності викладачів і студентів, інтернаціоналізації освіти.  Нині відкриваються нові перспективи у співпраці Київського міжнародного університету із зарубіжними вишами.

21 травня 2021 року відбулася онлайн зустріч керівництва ПЗВО «Київський міжнародний університет» з доктором Шамом Кадером, директором європейського напряму розвитку Hope Medical Institute, США. У зустрічі взяли участь: віце-президент Київського міжнародного університету – проф. Шумигора Л.І., проректор з міжнародного співробітництва – проф. Тіменко І.В., проректор з навчально-виховної роботи – проф. Данченко Т.В., проректор з науково-педагогічної діяльності – проф. Мартиненко С.М., директор Навчально-наукового медичного інституту – доц. Павловська М.О.

Віце-президент Київського міжнародного університету Шумигора Л.І. презентувала діяльність університету як міжнародного партнера та окреслила перспективні вектори розвитку співпраці. Учасники зустрічі мали змогу переглянути презентацію про КиМУ, представлену проф. Тіменко І.В., проректором з міжнародного співробітництва.

В ході зустрічі були обговорені питання розробки спільних освітніх програм у галузі «Охорона здоров’я» із застосуванням міжнародних вимог та стандартів; можливості набору студентів із США, Канади, країн Європейського Союзу; проведення семінарів, конференцій, тренінгів як для викладачів, так і для студентів; реалізації програм підвищення кваліфікації та стажування науково-педагогічних працівників.

Доктором Шам Кадер було ініційовано розробку та впровадження двох спільних освітніх програм у галузі «Охорона здоров’я»:

  • традиційної медичної освітньої програми (6 років навчання)
  • програми передової медичної освіти (6 років навчання)

Hope Medical Institute (США) має понад 30 років досвіду в галузі медичної освіти, реалізації спільних освітніх програм, як короткострокових, так і довгострокових (Університет Дебрецена в Угорщині з 1992 року; Люблінський медичний університет (MUL) з  1994 року; Медичний університет Сілезії (Катовіце) (MUS) з 1995 року).

 

Учасники зустрічі дійшли згоди щодо спільних намірів і домовились про напрямки співробітництва.

Розвиток якісної медичної освіти в Україні є пріоритетним напрямом роботи Київського міжнародного університету.