Образотворчий флешмоб «Моя мрія» до Міжнародного дня захисту дітей

01.06.2021

01 червня 2021 року в Україні відзначається свято маленьких громадян – Міжнародний День захисту дітей. Кафедра будівництва та архітектури, яка опікується вихованцями з дитячого будинку «Отчий дім», влаштувала для них у межах культурно-мистецького фестивалю «Золотий перетин» образотворчий флешмоб «Моя мрія», який пройшов на території санаторію «Конча Заспа», де була виділена прекрасна локація для проведення дитячого заходу.

«Ми запропонували дітям намалювати їх мрію, як вони її бачать, на що сподіваються, ким хочуть бути, яку професію обрати. Майже усі діти, які, на жаль, зустрілися вже з бідою в своєму житті, малювали сонце, квіти, дім, в якому вони будуть жити з сім’єю. Вразив малюнок дитини, яка просто розмалювала аркуш веселими плямами і написала імена мами, тата, сестер і братів.  Усі малюнки діти з’єднали в один великий панорамний плакат, а колективна творча робота принесла їм неабияке задоволення», – розповіла ініціатор заходу, завідувач кафедри будівництва та архітектури КиМУ Октябрина Чемакіна.

Юним художникам допомагали студенти факультету будівництва та архітектури, а також запрошена художниця і архітектор, яка займалася проектом реконструкції Київського зоопарку, Марина Колядинцева.  

Неабияку допомогу надав депутат КМДА Володимир Конопелько, який забезпечив учасників флешмобу усіма необхідними художніми матеріалами, ще й смаколиками на радість дітям.

Так само, як і попередньо, на святі, присвяченому всиновленню, яке відбулося у серпні 2020 року, цей плакат директор дитячого будинку «Отчий дім» передасть Президентові України, В.Зеленському. Саме завдяки його ставленню до проблем дітей, що потрапили в складні життєві обставини,  дитяче свято було влаштоване і проведене в чудових умовах санаторного комплексу.

«У нашому університеті активно проводяться заходи для творчого розвитку дітей. Ми виїжджаємо до будинків-сиротинців, допомагаємо діткам на різні свята, а також проводиться чимало заходів для творчого розвитку дітей за ініціативи активістів студентського самоврядування», – розповів наприкінці свята декан факультету будівництва та архітектури Михайло Бутик.