IV Міжнародний форум з питань інтернаціоналізації вищої освіти InterUni 2021

26.05.2021

На підтвердження тісної співпраці із ЗВО Польщі, зокрема з Академією ВСБ, м.Домброва Гурніча (Польща), науково-педагогічні працівники ПЗВО «Київський міжнародний університет» взяли участь у IV Міжнародному форумі з питань інтернаціоналізації вищої освіти InterUni 2021, який відбувався у дистанційному режимі 24-26 травня 2021 року.

Проведення IV Міжнародний форум з питань інтернаціоналізації вищої освіти InterUni 2021 – це унікальна подія, оскільки вона передбачає вирішення найважливіших проблем інтернаціоналізації у вищій освіті із залученням міжнародних експертів.

Форум спрямований на розширення академічних знань, обмін досвідом у галузі підтримки іноземних студентів і формування міжкультурних компетентностей, управління діяльністю іноземних студентів, навчання іноземних мов, подолання проблеми адаптації іноземних студентів, а також розширення інтеграції та формування ставлення до відкритості та толерантності в контексті діяльності університетів та місцевого середовища.

Цього року основна тема форуму відповідає на питання набуття позитивного досвіду іноземними студентами під час навчання в університеті.

На форумі розглядалися такі теми:

  • міжкультурні компетенції та майбутні навички ринку праці
  • працевлаштування іноземних студентів
  • цілісний погляд на міжнародну підтримку студентів
  • створення можливостей за допомогою проектів, що фінансуються ЄС
  • розвиток міжкультурних компетентностей студентів
  • ефективний маркетинг із залученням іноземних студентів
  • набір іноземних студентів

У форумі брали участь віце-президент Київського міжнародного університету – проф. Шумигора Л.І., проректор з міжнародного співробітництва – проф. Тіменко І.В., проректор з навчально-виховної роботи – проф. Данченко Т.В., проректор з науково-педагогічної діяльності – проф. Мартиненко С.М., завідувач відділу по роботі з іноземними громадянами – доц. Скиба О.М.