Екскурсія студентів-міжнародників до Маріїнського палацу

01.11.2021

31 жовтня 2021 року кафедра міжнародних відносин та туризму ННІ міжнародних відносин Київського міжнародного університету організувала екскурсію до Маріїнського палацу, який є офіційною церемоніальною резиденцією Президента України. Спорудження Маріїнського палацу у середині 18 століття припадає на правління російської імператриці Єлизавети Петрівни під керівництвом знаменитого італійського архітектора Бартоломео Растреллі.

В екскурсії взяли участь, зокрема Крупеня Ірина Миколаївна, доцент кафедри міжнародних відносин та туризму Київського міжнародного університету, кандидат політичних наук; Судак Ірина Іванівна, доцент кафедри міжнародних відносин та туризму Київського міжнародного університету, кандидат історичних наук, доцент, а також студенти 2-4 курсів спеціальностей «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Міжнародне право».

Студенти змогли на власні очі побачити Блакитну залу, де відбуваються перемовини у форматі «віч-на-віч» або вузькому колі, Зелену залу, де здійснюються переговори у розширеному складі, Білу залу, де відбувається церемонія підписання  спільних  документів і зустріч із представниками   засобів   масової   інформації. Студенти дізналися також про сутність і механізми міжнародних комунікацій між главами держав, характер взаємодії між міжнародним акторами; принципи, механізми та процеси забезпечення зовнішньої політики держав.

 Під час екскурсії, студенти, готуючись стати фахівцями з міжнародних відносин, практично ознайомилися з основними поняттями дипломатичного протоколу, церемоніалу та дипломатичного етикету, вимогами щодо протокольної організації візитів, засадами дипломатичної та консульської служби, основними нормами міжнародної ввічливості у міжнародних відносинах, знаннями міжнародного етикету державних символів, схемами розсадки під час нарад, переговорів, офіційних і неофіційних прийнять, етикетом дарування та прийняття подарунків.

Такі заходи є надзвичайно важливими, оскільки дають змогу закріпити набуті знання та вдосконалити практичні навички майбутніх фахівців, здатних розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми професійної діяльності у сфері міжнародних відносин та зовнішньої політики.