Зустріч з головою правління Асоціації гомеопатів України

13.12.2019

13 грудня 2019 року студенти ІІІ курсу фармацевтичного факультету, майбутні провізори, мали змогу познайомитися з Поповим А.В. (канд.мед.наук) Головою правління Асоціації гомеопатів України. Зустріч відбулася на тему: «Вітчизняна гомеопатія: від теорії до практики».

Організатор – професор Костинська Н.Є. (д-р. мед. наук, викладач кафедри управління якістю, стандартизації та безпеки лікарських засобів).

Виступ гостя стосувався важливих питань гомеопатії: «Лікування не тільки хвороби, але й цілого організму», «Шлях від традиційного лікаря до лікаря-гомеопата», «Альтернативні методи лікування в гомеопатії», «Успішна допомога лікаря-гомеопата при складних проблемах », «Як довго можна приймати гомеопатичні препарати?», що дало можливість студентам дізнатися, що гомеопатія - це науковий метод лікування, основоположником якого понад два століття тому став німецький лікар і вчений Христіан Ганеман. Її основний принцип полягає в тому, що подібне лікується подібним (лат. Contraria contrariis curantur). Препарати готуються особливим шляхом – поступовим розведенням і струшуванням. Це дуже скрупульозний процес, адже лише перші три розведення лікарських засобів шляхом розтирання з молочним цукром готуються три години. Було підкреслено, що дія ліків впливає не на окремі органи, а на організм в цілому. Лікар проводить детальне опитування стану хворого і назначає відповідний препарат. Робимо висновок, що лікується власне «корінь» хвороби, а не симптоми.

Професор Попов А.В. поділився власним досвідом роботи в галузі гомеопатії, його комплексними методами лікування, перевагами гомеопатичних препаратів та їх ефективності, що дало можливість студентам зрозуміти: для максимальної ефективності та дії ліків, їх необхідно готувати тільки з добрими позитивними намірами, дійшли висновку, що майбутнє за гомеопатією, оскільки поряд з іншими методами, вона дає змогу комплексно зцілювати організм.