Круглий стіл «Сучасні інформаційні технології у напрямах науково-технічного розвитку України»

19.12.2019

Науково-дослідна робота є невід’ємною складовою освітнього процесу Київського міжнародного університету.

19 грудня 2019 року, за участі науково-педагогічних працівників і членів студентського наукового товариства факультету інформаційних технологій та факультету будівництва та архітектури, було проведено круглий стіл на тему: «Сучасні інформаційні технології у напрямах науково-технічного розвитку України».

Модератори заходу: доцент Сініченко С.В. (декан факультету інформаційних технологій) та професор Щербак Л.М. (завідувач кафедри комп’ютерних наук).

Учасників круглого столу привітала професор Мартиненко С.М. (д-р. пед.наук, проректор з науково-педагогічної роботи), наголосивши на важливості та актуальності застосування сучасних інформаційних технологій в інформаційному просторі України.

Щодо обговорюваної тематики, то надзвичайно цікавими були виступи: Щербака Л. М. (Сучасні інформаційні технології у розбудові ефективного науково-технічного потенціалу України), Сініченка С. В. і Барбасова С.О. (Інформаційна технологія контролю технічного стану спеціальних механізмів на основі використання малоапертурних магнітострикційних сенсорів), Штанька А. П. (Про створення еталона маси з використанням елементів квантової фізики), Дергач І. В. (Науково-технічна проблематика моніторингу стану довкілля планети), а також студентів Дрозда О.С. (Інформаційні технології у відновлювальній енергетиці), Саргана В.М. (Перспективи запровадження ВІМ-технологій в Україні).

Загалом, засідання круглого столу підтвердило необхідність активізації та актуалізації навчально-методичної, науково-дослідної та позааудиторної роботи науково-педагогічних працівників спільно зі студентами, адже таке спілкування було надзвичайно корисним і цікавим, стосувалося прикладних досліджень розвитку інформаційних технологій та їх упровадження у практичну діяльність.