Юридична професія: практика, правда (майстер-клас)

16.09.2019

З метою розвитку професійних компетенцій студентів-правників Навчально-науковий юридичний інститут Київського міжнародного університету продовжує організацію зустрічей з юристами-практиками.

16 вересня 2019 року для студентів 1-4 курсів спеціальностей «право» та «міжнародне право» був проведений майстер-клас від практикуючих адвокатів Адвокатського бюро «Москаленко і Партнери» Бердана Ігоря Юрійовича та Москаленко Анастасії Володимирівни, який мав на меті допомогти студентам заздалегідь визначити шляхи свого професійного становлення, отримати відповіді на питання, які їх цікавлять.

У своїх виступах адвокати розкрили секрети юридичної професії та кар’єрного зростання, розповіли як швидко зробити кар’єру в чужій компанії і що важливо для власної юридичної практики. Спілкуючись зі студентами гості поділилися цікавими моментами їх професійної діяльності, дали корисні поради щодо планування своєї кар’єри в юриспруденції, розповіли про труднощі, з якими доводиться стикатися адвокатам при реалізації своїх повноважень в національних судах, акцентували увагу на основних вимогах до професії адвоката (освіта, стаж, адвокатська етика, вимоги щодо несумісності з діяльністю адвоката, складення кваліфікаційного іспиту), а також на навичках та вміннях, якими повинен володіти правник для успішного ведення справ, захисту прав та інтересів громадян та юридичних осіб.

Ігор Юрійович та Анастасія Володимирівна підтвердили, що велике значення для професійного росту є володіння іноземними мовами та хороша теоретична підготовка, яку вони отримують в Університеті, адже поєднання практичних навичок неможливо без знання теорії, відповіли на питання яке хвилює всіх молодих юристів: на що роботодавець звертає увагу в першу чергу, яким чином розвивати свої професійні і ділові якості юриста, щоб бути затребуваним та конкурентоздатним на ринку праці.

Студенти були вдячні за можливість поспілкуватися з людьми, які знають юриспруденцію «зсередини». Вони розуміють, що таку інформацію в підручниках не прочитати.

Зустрічі студентів з практикуючими правниками є дуже корисними, адже спрямовані на поглиблення зв'язків теорії і практики, на мотивацію до здобуття якісних знань для майбутньої успішної практичної юридичної діяльності.

Навчально-науковий юридичний інститут висловлює щиру вдячність Адвокатському бюро «Москаленко і Партнери» за проведену зустріч та сподівається на продовження співпраці.