Тиждень німецької мови у КиМУ та Ліцеї

14.11.2019

З 11 листопада 2019 по 14 листопада 2019 року в Навчально-науковому інституті лінгвістики та психології та в ліцеї КиМУ відбувся Тиждень німецької мови під гаслом: “Вивчаймо мову подорожуючи німецькомовними країнами“. Організатори: доцент Нагачевська О.О. (директор інституту), доценти Борисенко Ю.А. та Долгош К.І. (кафедра германських мов та перекладу).

Мета заходу - поглиблення знань студентів та ліцеїстів про культуру, історію, традиції та звичаї німецькомовних країн. Молоді науковці – студенти 3-4 курсів зробили доповіді на тему “Діалекти у сучасному німецькомовному просторі“, взяли участь у дискусійному студентському форумі “Was Nun“, підготували та провели вікторину “Entdecke den Deutschsprachigen Raum“, проявили себе професійно у конкурсі художнього перекладу “Deutschsprachige Literaturwelt“. Учні 5–9-х класів Ліцею КиМУ, які вивчають німецьку мову, організували День театру, продемонструвавши акторські та мовні здібності у сценічних постановках, декламували вірші та прозу німецькою мовою, зробили презентації "Die Deutschsprachigen Länder“, взяли участь у конкурсі творчих робіт “Mit Deutsch Entdecke ich die Neue Welt“ та випробували себе в ролі перекладача.

Підсумком Тижня німецької мови став святковий захід 14 листопада в актовій залі Університету, на який був запрошений гість з Німеччини – пан Норберт Мюллер. Студенти та учні Ліцею демонстрували власні досягнення німецькою мовою та поспілкувалися з гостем, який високо оцінив проведення такого заходу, рівень знань наших студентів і учнів. Науковець з Німеччини побажав подальшої плідної співпраці з Університетом та запропонував підписати Договір про співпрацю між Гайдельберзьким і Київським міжнародним університетами.

Найактивніші учасники Тижня німецької мови були нагороджені почесними грамотами. Проведення Тижня німецької мови не лише поглибило знання з німецької мови учнів та студентів, а й стало джерелом позитивних емоцій, спонукало до мобілізації творчих зусиль, сприяло підвищенню мотивації до вивчення іноземних мов та культур інших країн.