Панельна дискусія в межах панельної дипломатичної лабораторії КиМУ

04.12.2019

4 грудня 2019 р. у Навчально-науковому інституті міжнародних відносин Київського міжнародного університету відбулася панельна дискусія у форматі дипломатичної лабораторії, завданням якої є обговорення проблем міжнародних відносин, на тему «Зовнішня політика України на прикладі візитів». Учасниками дискусії стали студенти 3 курсу спеціальностей «міжнародні відносини» та «міжнародне право».

Відкриваючи захід, доцент Крупеня І.М. (завідувач кафедри міжнародних відносин та туризму, канд.політ.наук) зазначила, що «…Візити державних діячів – є одним із найважливіших засобів спілкування держав. Саме під час таких візитів налагоджуються як дипломатичні, так і культурні, економічні і політичні відносини між країнами…»

У своїх виступах студенти провели обговорення (робочі мови - українська, англійська) здійснених візитів українських президентів до таких країн як: Іспанія, Китай, Велика Британія, Японія, ОАЄ, нещодавні візити новообраного президента України Володимира Зеленського до США, Канади та Естонії, їх вплив на дипломатичні відносини України з цими державами, ролі і вимог, яким має відповідати дипломат. Наприкінці дискусії студенти дійшли висновку, що Україна має безліч дипломатичних контактів, високий професійний склад працівників дипломатичних установ, багаторічний досвід зовнішньополітичної діяльності, що є гарантом становлення її рівноправним суб'єктом міжнародного співробітництва.