Міжнародний день перекладача у КиМУ

30.09.2019

30 вересня 2019 року, з нагоди Міжнародного дня перекладача, який святкується у світі починаючи з 1991 року, в ННІ лінгвістики та психології Київського міжнародного університету відбулась студентська науково-практична конференція на тему “Translation and Indigenous Languages” Організатори - доцент Нагачевська О.О. (директор інституту, к.філол.н.) доцент Кінщак О. М. ( завідувач кафедри кафедри германських мов та перекладу, к.філол.н.,). Робоча мова конференції – англійська.

Науковій конференції передував Конкурс поетичного перекладу. Саме з нагородження грамотами «За найкращий поетичний переклад» та вітанням з професійним святом і відкрила захід Олена Олександрівна Нагачевська. Переможцями Конкурсу стали студенти спеціальності «Філологія (переклад-англійська мова)», а саме:

1 місце - Тімофєєва Владислава (2 курс);

2 місце - Іваненко Анастасія (3 курс);

3 місце – Соболєва Катерина та Катурей Олена (студентки 2 курсу).

10 членів наукового студентського товариства, майбутні фахівці з перекладу представили свої дослідження на конференції, продемонструвавши набуті прийоми та методи перекладознавства, вміння зберігати авторський стиль та нову цікаву інформацію щодо видатних перекладачів, письменників України, Франції, Великобританії, зокрема:

  • «Андре Лефер – концептологія та термінологія перекладу» (Мельник Євгеній, I курс);
  • «М. Лукаш – символ українського перекладу» (Яценко Євгеній, I курс);
  • «Роксолана Петрівна Зорівчак – лінгвіст та перекладознавець» (Кочубей Тетяна, II курс);
  • «Англійська поетеса та перекладачка української літератури Віра Річ» (Бовсунівська Анастасія, III курс) і ін.

У роботі конференції взяли участь також викладачі кафедри германських мов та перекладу: Щудла Н.М., Сахнова Н. М., Борисенко Ю. А., які не тільки привітали студентів з професійним святом, а й надали корисні поради на професійне майбутнє.

Вітаємо колег та майбутніх перекладачів з професійним святом! У Міжнародний день перекладача наші вам congratulations, saludos, salutations, complimenti, बधाई, 祝贺 та поздравления!