Презентація книги «Застосування сили проти України і міжнародне право»

27.11.2018

27 листопада 2018 року в Києві відбулась подія, яка викликала великий інтерес громадськості, а саме - презентація фундаментальної колективної монографії «Застосування сили проти України і міжнародне право» (The Use of Force Against Ukraine and International Law. – Asser Press/Springer, 2018).

Презентували книгу – професор Євген Цибуленко – один із авторів та редактор (професор Київського міжнародного університету голова українського земляцтва Естонії) та співавтори: професори Олександр Мережко (Київський національний лінгвістичний університет) та Ольга Буткевич (Київський національний університет ім. Т. Шевченка). Учасниками заходу стали також професори Інституту міжнародних відносин та Юридичного інституту Київського міжнародного університету на чолі з проректором з навчально-виховної роботи, к.ю.н., професором Т.В. Данченко.

У книзі проаналізовано воєнні дії на території України з 2014 року. Особлива увага приділяється експертам, їх оцінці правильності застосування права під час війни і післявоєнного права, виходячи з нинішньої збройної агресії Росії проти України, а також правильному визначенню та застосуванню відповідних правових термінів, що сприяють успішному розгляду позовів України проти Росії в міжнародних судах. Книга буде цікавою насамперед працівникам міжнародного права, які займаються питаннями міжнародного публічного права, міжнародного гуманітарного права та кримінальної справи.

За матеріалами: Укрінформ