Презентація «Підручника тактичної бойової допомоги потерпілим»

16.02.2023

16 лютого 2023 року в Золотій залі Національної наукової медичної бібліотеки відбулася презентація  «Підручника тактичної бойової допомоги потерпілим» – стандарту НАТО надання первинної домедичної допомоги на полі бою, який з англійської мови переклав доктор медичних наук, професор кафедри загальної медицини Трінус Костянтин Федорович. Спонсори видання: Сиченко Олександр, Косяков Олександр – представники фірми Кор–Медікал.

У заході взяли участь студенти та викладачі нашого Університету, представники Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства охорони здоров’я України, військові, волонтери, зокрема члени Ротарі – найбільшої гуманітарної організації світу та журналісти. Впродовж ознайомлення з представленими інструкціями, Костянтин Федорович зазначив, що великим прогресом для роботи медичної служби ЗСУ є використання передового світового досвіду тактичної бойової медицини НАТО і США, в зв’язку з чим пропонується впровадити  Міністерством оборони України «Підручник тактичної бойової допомоги потерпілим» для військовослужбовців ЗСУ, які захищають нашу країну від агресора.

Рекомендації з ТБДП, засновані на доказах і перевірені практикою, зменшують кількість смертей, а , отже, стануть корисними для тих, хто працює без упину, аби надавати якісну медичну допомогу потерпілим як в лікарнях, так і на полі бою. Своєю відданою працею ці люди пришвидшують і значно полегшують наш спільний рух до Перемоги!