Круглий стіл «Актуальні питання гістології»

28.03.2023

28 березня 2023 року доцент кафедри загальної медицини Медичного інституту, доктор філософії (PhD) Кризина О.В. провела для здобувачів медичної освіти другого курсу круглий стіл «Актуальні питання гістології».

Мета заходу – засвоєння студентами сучасних методів морфологічного дослідження та практичне застосування знань із цитології, гістології та ембріології для більш повнішого розуміння патологічних процесів, якими може бути уражений організм людини.

Олена Вікторівна закцентувала увагу на тому, що прикладними проблемами гістології є дослідження клітинної та тканинної сумісності при переливанні крові, трансплантації тканин, дії стресових чинників, а також вивчення можливостей регенерації тканин у різних умовах, розроблення морфологічних тестів для оцінювання вікових змін і цитодіагностування.

Студенти дізналися, що об'єктом дослідження за цих умов є гістологічні препарати, виготовлені з фіксованих структур на спеціальних приладах мікротомах, що роблять зрізи для світлової та електронної мікроскопії.

Присутні зацікавилися теоретичною інформацією під мікроскопом дослідили скельця з гістологічними препаратами. Всі учасники залишилися задоволеними роботою круглого столу, адже подана інформація необхідна кожному майбутньому лікарю у процесі встановлення об’єктивних діагнозів.