Візит майбутніх акторів до Національної кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка

30.11.2022

30 листопада 2022 року здобувачі осіти першого курсу спеціальності «Сценічне мистецтв» за запрошенням завідувача кафедри та художнього керівника  курсу Полторацького Віктора Георгійовича вперше відвідали Національну кіностудію художніх фільмів  імені Олександра Довженка. Саме тут, в студії звукозапису "4 Ears Production", Віктор Полторацький тонував одну з головних ролей, яку він зіграв у кінострічці «Киснева станція» (2022 р.).

У фільмі «Киснева станція» йдеться про події літа 1980-го року. Мустафа Джемілєв відбуває чотирирічне заслання у якутському селищі Зирянка, де працює на кисневій станції. Щодня він наповнює киснем іржаві балони та котить їх на причал. Це монотонна та виснажлива робота, і в ній він уподібнюється до міфологічного Сізіфа. Сізіф у кінострічці – радянський дисидент, який продовжує боротьбу в безнадійній ситуації.

Студенти наповнилися позитивними емоціями і враженнями від перегляду стрічки, подякували за можливість візиту до Кіностудії продюсеру картини Світлані Соловйовій та режисеру-постановнику Івану Тимченку.