Засідання секції «Інноваційні концепти архітектурної освіти / Innovative concepts of architectural education»

26.03.2021

26 березня 2021 року в межах XXVI Міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми професійної підготовки в умовах євроінтеграції освітнього процесу: погляд науковців і практиків» відбулося секційне засідання «Інноваційні концепти архітектурної освіти».

Зібрання розпочали традиційно, з вітання учасників роботи секції. Далі модератор заходу, в.о.  декана факультету будівництва та архітектури Михайло Бутик довів до відома учасників інформацію про основні аспекти роботи секції, тематику та регламент.

У конференції взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри будівництва та архітектури Київського міжнародного університету, співробітники факультету архітектури, будівництва та дизайну Національного авіаційного університету, представник Національної спілки архітекторів України та ТОВ «ЛІРА САПР».

Про інновації та новітні технології архітектурної освіти свідчить перелік тем, із якими виступили доповідачі. Вони стосуються інтеграції в архітектурне проєктування програмного забезпечення САПР, інновацій в дистанційній формі навчання, інформатизації в галузі архітектури та містобудування тощо.

Загалом було представлено дванадцять доповідей.

За результатами роботи конференції прийнято резолюцію, основною складовою якої є визначення подальших шляхів інноваційного розвитку архітектурно-будівельної освіти факультету.

Закриваючи засідання, завідувач кафедри будівництва та архітектури Октябрина Чемакіна  побажала усім членам нашого колективу міцного здоров’я, берегти себе і своїх близьких, дотримуючись необхідних заходів безпеки, наснаги і творчих успіхів.