Участь студентів-міжнародників у роботі англомовного круглого столу «Важливість гуманітарної роботи Фрітьйофа Нансена для подолання кризи вимушеного переміщення населення»

08.10.2021

08 жовтня 2021 р. студенти Навчально-наукового інституту  міжнародних відносин спеціальностей «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» і «Міжнародне право» разом із завідувачкою кафедри міжнародних відносин та туризму, д.і.н., професором Т.М. Пронь, взяли участь у засіданні «круглого столу», присвяченого 160-річчю від народження відомого норвезького дослідника, вченого, гуманітарного діяча проф. Фрітьйофа Нансена.

Організаторами заходу були Агенство ООН у справах біженців в Україні, посольство Королівства Норвегія Royal Norwegian Embassy in Kyiv, Інститут міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка. Під час засідання було обговорено питання про важливість гуманітарної роботи та ідей Фрітьйофа Нансена для вирішення найбільшої у всі часи кризи вимушеного переміщення населення.

З великою зацікавленістю присутні заслухали доповіді спікера круглого столу – Посла Норвегії в Україні пана Еріка Сведала, представницю УВКБ ООН в Україні пані Кароліну Ліндхольм Біллінг, директора Департаменту у справах іноземців та осіб без громадянства пана Петра Синявського, виступи науковців з України та Норвегії : Стейнара Бруна, Ольги Поєдинок, Бориса Бабіна, Інни Семененко, Олени Борделовської і Максима Буткевича, які проаналізували тенденції вимушеного переміщення населення в усьому світі, зокрема афганської та української криз.

Насамкінець експерти дійшли висновку про необхідність плідної міжнародної співпраці в гуманітарній сфері задля забезпечення миру в світі, де найвищу цінність являє людське життя.

Щиро дякуємо колегам КНУ імені Тараса Шевченка за можливість взяти участь у засіданні круглого столу та бажаємо творчих успіхів і натхнення!