Круглий стіл: «ФАРМАЦІЯ: завжди довіра Вашого здоров'я» - «Pharmacy: always trusted for your health»

24.09.2021

24 вересня 2021 року відбувся круглий стіл: «ФАРМАЦІЯ: завжди довіра Вашого здоров'я» - «Pharmacy: always trusted for your health», організований фармацевтичним  факультетом КиМУ, за участі голови правління громадської організації «Всеукраїнська фармацевтична палата» (ГО «ВФП»), члена Ради FIP і  Американської асоціації фармацевтів (American Pharmacists Association — AphA)  Олега Клімова,  присвячений   Дню фармацевтичного працівника України та  Всесвітнього дня фармацевта.

Модератор круглого столу - доцент О.В. Гетало (заступник декана фармацевтичного факультету, к.фарм.н.).

В засіданні круглого столу взяли участь: проректор з питань доуніверситетської підготовки Рудаківська С.В.; декан фармацевтичного факультету Шостак Л.Г., д.фарм.н., професор, завідувач кафедри фармації, технології ліків та фармацевтичного менеджменту Семенів Д.В.; к.х.н., доцент Глушкова О.М., к.х.н., доцент, завідувач кафедри хімії та фармакогнозії strong>Голодаєва О.А.

Декан фармацевтичного факультету Шостак Л.Г., відкриваючи роботу круглого столу, щиро привітала здобувачі вищої освіти та викладачів фармацевтичного факультету КиМУ з професійним святом – Днем фармацевта та побажала продуктивної роботи круглого столу.

Олег Іванович Клімов підтримав учасників круглого столу та  підкреслив важливість нашої професії: ФАРМАЦЕВТ УКРАЇНИ майбутнього — це високоосвічена та професійно віддана своїй професії особа. Основною місією якої має бути його роль у роз’ясненні пацієнтам необхідності відповідального застосування ліків, самолікування та поширення антибіотикорезистентності.

У виступах учасників круглого столу взяли участь здобувачі вищої освіти: Нікітчина Катерина («Фармацевтична опіка»), Бей Юля («Фармацевтична освіта в Україні»), Вербська Аліна та Деніз Ангеліна («Фармацевтична освіта в Польші»). Гетало О.В. представила результати проведеного опитування фармацевтичних працівників України у вигляді презентації, що стало приводом для дискусії.

В ході дискусії були обговоренні питання важливості надання фармацевтичної опіки пацієнту в аптечному закладі, яка спрямована на безпечне, раціональне і ефективне використання лікарських препаратів, та порівняння умов праці українських фахівців з польськими колегами.

Хід роботи круглого столу висвітлювали представник інформаційного центру (КиМУ) та Щотижневика «Аптека».