Інтерактивний круглий стіл, присвячений Міжнародному дню прав людини

10.12.2021

10 грудня 2021 року в онлайн і офлайн форматах за ініціативою ННІ міжнародних відносин бло проведено інтерактивний круглий стіл, присвячений Міжнародному дню прав людини. У заході взяли участь почесні освітні партнери КиМУ, кращі заклади середньої освіти м.Києва: школи №90, №83, №35, №235, №297, ліцей №227 м.Києва, викладачі і студенти Університету. Захід модерувався директором Інституту міжнародних відносин, к.ю.н. Усмановим Юрієм Ільдаровичем.

Із вітальним словом і промовою щодо важливості прав людини в наш час звернулися до присутніх проректор з навчально-виховної роботи, к.ю.н., професорка Данченко Тетяна Володимирівна, завідувачка кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства, к.ю.н., доцент Рудник Людмила Іванівна, а також заступник директора навчально-виховної роботи школи І-ІІІ ступенів № 90 із Дикаленко Олександра Анатоліївна.

Гостями заходу були також директор Юридичного інституту, к.ю.н., професорка Панфілова Юлія Михайлівна, доцент кафедри міжнародних відносин та туризму, к.п.н. Крупеня Ірина Миколаївна, к.і.н., доцент Судак Ірина Іванівна.

Учасниками круглого столу було зазначено, що саме цього дня, 10 грудня 1948 року, у межах Генеральної Асамблеї ООН представниками 48 країн-членів у формі резолюції було ухвалено Загальну декларацію прав людини – історичний і надзвичайно важливий для всього людства документ, в якому зазначені права, для всіх людей планети. Саме цей документ повністю змінив світовий правопорядок, адже на основі Загальної декларації прав людини було ухвалено і Міжнародний пакт про громадянські та політичні права, Міжнародний пакт про економічні, соціальні і культурні права, які є обов’язковими для більшості держав сучасного світу, а норми самої Декларації визнаються як звичаєві норми міжнародного права.

У межах заходу доповідачі розкрили також низку інших тем, присвячених захисту прав людини в ЄС, пов’язаними з умовами пандемії Covid-19, збройним конфліктом в Україні та іншими актуальними питаннями.

Дякуємо викладачам, студентам, закладам-партнерам за активну участь у круглому столі! До подальших зустрічей!