Зустріч з творчою групою короткометражного фільму «Нічний Швидкий»

05.03.2020

Корисною та змістовною стала зустріч студентів кафедри аудіовізуального мистецтва і виробництва з  творчою групою короткометражного фільму «Нічний Швидкий», що відбулась 5 березня 2020 року в КиМУ. Організатор-кафедра аудіовізуального мистецтва та виробництва, завідувач – Усенко Ю.В., канд.іст.наук, доцент).

Після перегляду фільму, режисери картини, автори сценарію сестри Марина та Оксана Артеменко, розповіли про підготовку та знімальний процес. Багато запитань, які задавали студенти стосувались практичних питань взаємодії з продакшн компанією, знімальною групою на майданчику, вибору локацій картини,  бюджету.

Студенти цікавились, як було задумано картину, на якого глядача розраховували режисери? Яка прокатна та фестивальна доля картини? І чи можливо її окупити?

Особливу увагу присутні зосередили на питаннях роботи з акторами: від кастингу, знайомства режисера та актора до роботи на знімальному майданчику. Виконавці головних ролей актор театру на Лівому березі Андрій Ісаєнко та актор театру «Золоті ворота» Богдан Буйлук яскраво та емоційно розповіли  про свої враження від роботи над картиною. Про специфіку спілкування з режисером,  своє бачення ідеального стану у взаємовідношеннях режисера з акторами. 

Студенти та гості, по завершенню зустрічі, були вдячні один одному за корисне спілкування. Висловили сподівання на взаємний успіх та творчу зустріч на знімальних майданчиках в майбутньому. Адже нічого не буває просто так. І цілком ймовірно, що сьогоднішні студенти, завтра фахівці з аудіовізуального контенту, зустрінуться в творчій роботі з нашими сьогоднішніми гостями. До, речі сестри Марина та Оксана Артеменко – випускниці КиМУ. Так що все буває в нашому житті…