Круглий стіл «eHealth – новий напрямок в медицині»

12.12.2019

12 грудня 2019 року в Київському міжнародному університеті відбувся круглий стіл «eHealth – новий напрямок в медицині». Організатор і модератор заходу - доцент Гетало О.В. (канд.фарм.наук, заступник декана Фармацевтичного факультету) за участю студентів Медичного інституту, Стоматологічного та Фармацевтичного факультетів та науково-педагогічних працівників університету.

Відкриваючи круглий стіл, декан факультету доцент Шостак Л.Г. зазначила, що «...eHealth – найважливіша складова медичної реформи в Україні. Без неї не можуть досконало працювати ані реімбурсація, ані принцип «гроші за пацієнтом…», а завідувач кафедри управління якістю, стандартизації та безпеки лікарських засобів доцент Бутко Л.А. підкреслила важливість Е-Health, а також впровадження е-рецепта «…Це – така система, яка значно полегшує отримання безкоштовних ліків за програмою "Доступні ліки". Електронний рецепт почав працювати з 1 квітня 2019 року, він спростив процедуру реєстрації та виписування рецепта. Це вагомий крок до системи страхової медицини в країні…».

Студенти виступили з доповідями, які супроводжувалися слайдами:

  • Діана Данільчук «eHealth – мобільна охорона в здоров’я у сучасному світі»
  • Діана Пуйда «еHealth – в Україні»
  • Вікторія Курочка «Історія електронного рецепта»
  • Юля Войтко «Електронний рецепт»
  • Василина Більська «Доступні ліки – урядова програма в Україні»
  • Аліна Козорєзова «Електронний рецепт в Україні- погляд юристів»
  • Наташа Іванченко «Система транскордонного обміну рецептів в Європейському Союзі»
  • Марина Дейнега «Електронна охорона здоров’я в Польщі»

Студенти фармацевтичного факультету представили цікаві доповіді та яскраві презентації, висвітлюючі важливі моменти медичної реформи в Україні та її вплив і зміни в наданні фармацевтичної послуги для пацієнтів.

Підводячі підсумки круглого столу О.В.Гетало зауважила, що проведення таких заходів дуже корисне для студентів, оскільки дає змогу під іншим кутом поглянути на власний доробок, поділитися отриманими результатами (відслідковуючи динамічні зміни законодавства у сфері обігу лікарських засобів та медичної реформи), опанувати навички доповідача, які знадобляться не тільки під час основного захисту магістерських робіт, а й у майбутній професійній діяльності.

КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ