Кафедральний круглий стіл «Інститути приватного права»

02.12.2019

2 грудня 2019 року в Навчально-науковому юридичному інституті був проведений круглий стіл на тему: «Інститути приватного права».

Захід був організований кафедрою теоретичних та приватноправових дисциплін - доцент Сапарова А.О. (канд. юрид. наук, завідувач кафедрою).

Модератор - доцент Ткаченко О.В. (канд. юрид. наук).

Круглий стіл був присвячений обговоренню найбільш актуальних, складних і затребуваних правових конструкцій сучасного приватного права України. У роботі круглого столу взяли участь студенти 2-4 курсів спеціальності «право», 3 курсу спеціальності «міжнародне право» (ННІ міжнародних відносин), а також 3 і 4 курсів Коледжу КиМУ спеціальності «право».

Формат роботи круглого столу передбачав виступ студентів з підготовленими доповідями за визначеними організаторами темами та наступне обговорення цих доповідей у дискусійній формі.

Найбільш цікавими, яскравими і підготовленими були наступні доповіді: «Консенсуальна модель набуття права власності за договором купівлі-продажу» (Чувага Костянтин); «Дискусія про правову природу договору дарування в дореволюційній цивілістиці» (Кушнір Владислава); «Природа та укладення договору в цивільному праві» (Михайловський Данило); «Деякі проблемні питання правової природи гарантії» (Нестеренко Богдан).

Обговорення було жвавим, студенти пропонували аргументовані позиції, обмірковували можливі варіанти осмислення порушених питань.

Проведення Круглого столу засвідчило перспективність такого формату роботи для залучення студентства до осмислення і вирішення найбільш гострих і актуальних питань сучасного правознавства.