Екскурсія студентів-правників до Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру

23.04.2019

23 квітня 2019 року відбулась екскурсія студентів спеціальності «Право» Навчально-наукового юридичного інституту Київського міжнародного університету до Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Організатори - (доцент Панфілова Ю.М., канд.юрид.наук, директор інституту; доцент Сапарова А.О., канд.юрид.наук, зав. кафедри теоретичних та приватно-правових дисциплін).

Екскурсія проходила у лабораторії криміналістичних видів досліджень, вибухотехнічній лабораторії та музеї Центру.

Студентів приємно вразив факт, що екскурсію музеєм проводили не звичайні екскурсоводи, а справжні експерти, які працюють у Центрі, проводять експертні дослідження за різними напрямами. Наприклад, Костянтин Лопатюк (головний експерт відділу досліджень зброї) дуже детально представив музейні експонати, посилаючись на особливості роботи з відповідними оригінальними моделями, що викликало хвилю цікавості та безліч запитань у студентів та викладачів.

Цікаву та актуальну інформацію про дослідження наркотичних засобів надав студентам Павло Зелений (головний судовий експерт лабораторії досліджень матеріалів, речовин і виробів), а Ірина Невмержицька (головний експерт відділу почеркознавчих досліджень, технічного дослідження документів та обліку) – про документи та банкноти.

Вибухотехнічна лабораторія стала для студентів місцем корисної інформації щодо безпечного поводження з вибуховими пристроями (Василь Мороз - завідувач відділу), способів та методів роботи з матеріалами після пожежі (Сергій Вишневський - завідувач сектору матеріалознавчих досліджень). Студенти відразу моделювали ситуації та обговорювали особливості проведення досліджень.

Андрій Щавелєв (завідувач сектору дактилоскопічного обліку) показав прилади, з якими працюють експерти під час проведення досліджень, дозволив спробувати їх в роботі та відповів на запитання, які стосувалися проведення дактилоскопічних експертиз.

Після «інформаційного вибуху» один зі студентів, поділився думкою про те, що дізнався і побачив багато нового, навіть зумів чогось навчитися за короткий час екскурсії. Тому в нього закралася ідея в майбутньому спробувати себе на посаді експерта одного з презентованих напрямів.

Впевнені, що той великий обсяг знань, який студенти отримали, зможе правильно та з користю бути використаним у майбутньому.

Навчально-науковий юридичний інститут щиро дякує організаторам екскурсії за цікаву та актуальну інформацію та бажає подальших наукових та творчих здобутків!