День науки на кафедрі психології та педагогіки КиМУ

09.04.2019

9 квітня 2019 року в Навчально-науковому інституті лінгвістики та психології Київського міжнародного університету, в межах ХХIV Міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених та студентів «Молодіжна політика як складова євроінтеграційного вибору України», відбулося засідання секції кафедри психології та педагогіки на тему «Розвиток особистості в умовах євроінтеграційних процесів» (модератор – доцент Кулакевич Т.В.).

Роботу секції відкрила професор Абрамян Н.Д. (канд. психол. наук, завідувач кафедри психології та педагогіки), яка зазначила, що сьогодення наповнене вражаючими дивовижними відкриттями і звершеннями в соціальній, науковій, політичній та економічній сферах. І все таки, найзагадковіші таємниці, які далеко ще не вивчені, знаходяться в самій людині, в її психічній діяльності.

Доповіді студентів були присвячені актуальним на сьогодні питанням, зокрема, нашому баченню та розумінню внутрішнього, психологічного змісту поведінки людей, з якими ми зустрічаємось на життєвому шляху, що, зазвичай, береться з набутого досвіду людських стосунків.

Після кожного виступу між доповідачем та залом відбувався «зворотній зв’язок» – доповідач та аудиторія мали змогу поспілкуватися, поставити запитання, отримати відповіді та провести дискусію.

Після закінчення роботи секції студенти спеціальності «психологія» поділилися враженнями:

(…Конференція – це насамперед великий досвід публічних виступів, що дає змогу розкрити свій потенціал та висловити власну думку з тої чи іншої теми. Цей досвід буде доречним для майбутньої кар’єри кожного, хто розкрив для нас плоди власної праці… - Гордієнко Тетяна, IІI курс).

(…На сьогоднішній день для нас особливо актуальним питанням є євроінтеграції та її вплив на молоде покоління українців, але чомусь саме їхньою думкою керуються в останню чергу. Євроінтеграція – це новий етап в історії України і є значущим для усього населення, але особливо важливим є ставлення до цього питання молоді, адже саме вона буде представляти нашу Батьківщину. Для України повинна бути вагомою думка кожного громадянина... - Дончева Тамара, II курс).

(…Конференція, що проводиться у нашій Альма – матер дає змогу усім студентам, що плідно працювали над своїми навчально-науковими роботами висловитися та показати свої досягнення. Також це допомагає розширити кругозір усіх присутніх на конференції і почерпнути нові знання. В Україні досить мало уваги приділяється саме інтелектуальному розвитку молоді, але ми повинні гідно представляти свою країну на європейській арені, тому кожен проект, кожне нове слово в науці та культурі є важливим зараз для нас, якщо ми хочемо збудувати міцну, стійку, розвинену державу, в якій молодь буде бачити перспективи для себе та своїх дітей, не буде боятися вкладати гроші та працю у розвиток нашої економіки та країни в цілому… - Крижанівська Дарина, IІI курс).