Цифровізація вищої освіти України і вдосконалення наукових досліджень

26.04.2023

26 квітня 2023 року в межах щорічної XVIII Міжнародної науково-практичної конференції студентів, аспірантів, молодих викладачів «Перспективи та інновації студентських наукових досліджень і освітніх систем в умовах воєнного стану» відбулося секційне засідання «Цифровізація вищої освіти України і вдосконалення наукових досліджень» галузі знань «Інформаційні технології».

Робочі мови секційного засідання: українська, англійська.

На початку засідання зі вступним словом до присутніх звернулися декан факультету комп’ютерних технологій, доцент Сініченко Сергій Володимирович  і завідувач кафедри, доцент Зінченко Артем Юрійович, які закцентували увагу на необхідності активного залучення студентів до наукової роботи.

Упродовж конференції молоді вчені презентували свої наукові дослідження з інформаційних технологій, зокрема слід відзначити наступні теми виступів: Зінченка А.Ю. «Analytical and numerical investigation of bifurcation transitions to deterministic chaos in fractional order nonlinear dynamic system using computational intelligence»; Ткача М. В «Динаміка створення комп’ютерних ігор»; Шеремета М. О.  «Застосування багатоядерних процесорів та грід-технологій на паралельних платформах для реалізації інформаційних розподілених систем»; Савіна А.Д «Цифровізація вищої освіти України і вдосконалення наукових досліджень»;Плюта В.В. «Цифровізація вищої освіти України і вдосконалення наукових досліджень»; Юхименка Я.В. «Розроблення інформаційної технології та реалізація веб-сервісу пошуку медіа-файлів на основі веб-платформи React з використанням крос-платформної технології ASP.NET Core»; Хашемі А.Е. «Дослідження основних принципів побудови сучасних масштабованих платформ великих даних, зокрема із застосування HADOOP».

Учасники секційного засідання обговорили проблематику цифровізації вищої освіти і вразили різноманітністю, оригінальністю та актуальними підходами щодо вирішення досліджуваних проблем. Наукова молодь довела свою зацікавленість та професіоналізм у сфері інформаційних технологій.

Загалом секційне засідання підтвердило необхідність активізації та вдосконалення навчально–методичної, науково–дослідної та позааудиторної роботи науково–педагогічних працівників спільно зі студентами, адже таке спілкування було надзвичайно корисним і цікавим, стосувалося прикладних досліджень розвитку інформаційних технологій та їх упровадження в практичну діяльність.