Тиждень правових знань

07.10.2022

За традицією, з нагоди Дня юриста, в Навчально-науковому юридичному інституті, було проведено тиждень правових знань, який пройшов з 03 жовтня по 07 жовтня 2022 року.

Дату 08 жовтня для святкування Дня юриста обрано зовсім не випадково. Вважається, що саме цього дня у 1016 році Ярослав Мудрий видав звід законів «Руська правда», що став згодом правовою основою для розвитку централізованої держави Київська Русь.

Професія юриста дуже важлива, адже саме на правознавчу спільноту покладаються завдання затвердження принципу верховенства права, вдосконалення законодавства, посилення правових гарантій захисту різних верств населення і підвищення правосвідомості та правової культури. Ця професія вимагає від фахівців максимальної витримки, відмінної пам’яті, уміння вирішувати конфліктні ситуації та бездоганного знання законодавства.

Під гаслом «Знати право, служити праву, захищати право» пройшов тиждень правових знань,  під час якого було проведено низку заходів, зокрема:

  • виховна година для студентів 1 курсу спеціальності «Право», «Міжнародне право» «Твої права й обов’язки»
  • година спілкування із кураторами груп 2-4 курсу спеціальності «Право» на тему «Я маю право...»
  • екскурс для учнів шкіл-партнерів «Моя майбутня професія– юрист»
  • римський турнір за участю студентів спеціальності «Право» та «Міжнародне право» «Право не може існувати без правознавців, які щодня вдосконалюють його» (Дигести та Кодекс Юстиніана)
  • круглий стіл «Проблеми публічного права» участь в якому взяли студенти Київського міжнародного університету та Київського університету ринкових відносин
  • майстер-клас проведений практикуючим юристом, адвокатом Полянським Д.С. на тему «Корпоративне управління на підприємствах державної власності»
  • Запитай у практика: головне у професіях юстиції і навіть більше майстер-клас від Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції м. Київ
  • «Юридичний батл» студентів 1 курсу спеціальність право та 1 курс фахового коледжу спеціальність право
  • «Об’єднані однією метою» посвята молодших колег у студенти Юридичного інституту.

Завершився тиждень правових знань патріотичною екскурсією до музею історії України «Київ – місто мрії: від старовини до сучасності», участь в якій взяли студенти спеціальності «право» та «Міжнародне право».

 

 

Шановні юристи!

Щиро вітаємо з професійним святом!

Ваш вибір професії – це вибір шляху відповідальності, справедливості,

відданості, цілеспрямованості. Нехай ваші професійні зусилля будуть

винагородженні повагою і довірою громадян, впевненістю у надійному і

справедливому захисті їх конституційних прав і свобод.

Зичимо Вам здоров’я, добробуту, щастя й удачі, життєвої наснаги

та нових здобутків у професійній і громадській діяльності!