Зустріч студентів – майбутніх журналістів із поетом Олександром Козинцем

05.10.2021

5 вересня в Інституті журналістики, кіно і телебачення Київського міжнародного університету відбулася творча зустріч студентів-майбутніх журналістів з Олександром Козинцем – письменником і автором літературних проєктів. Долучити молодь до світу сучасної української поезії автор прийшов на запрошення завідувачки кафедри соціальних комунікацій Валентини Козак.

Молодий письменник (до речі, логопед за освітою) розповів про свій творчий шлях.  Перший вірш Олександр Козинець написав ще в 10 років. З того часу перебуває в активному пошуку, захоплений своєю справою, а літературу вважає покликанням. Звичайно, муза приходила не завжди, зізнався гість, і розповів студентам,  як пережити творчу кризу і де відшуковувати натхнення. Українська література, на думку автора, сьогодні активно розвивається, а тому не має відчувати обмежень.

Олександр Козинець презентував у колі студентів власні збірки «Картка Марії» та «Дорога Світла» - найновішу, сьому книжку. Дебютний роман «Картка Марії» перекладено білоруською, болгарською та англійською мовами. Збірка поезій «Дороги світла» – це поетичний календар, що може надихати щодня впродовж року: «Віршований календар допоможе знайти частинку свого дня у віршах, адже кожна поезія в ньому ніби прикріплена до певної дати». Наприкінці зустрічі Олександр Козинець відповів на питання студентів і пограв із ними в гру: називаєте дату – а поет читає віршоване  передбачення до неї із збірки «Дороги світла».

Завдяки цьому майстер-класу студенти-журналісти поглибили знання про сучасну поезію, розширили свій літературний світогляд. Недарма ж народна мудрість каже: «Книжка – маленьке віконце, а через нього увесь світ видно».