Круглий стіл «Роль міжнародних організацій у врегулюванні міграційної кризи ЄС»

10.03.2021

Тема міжнародної міграції є однією з найактуальніших у сучасній світовій політиці. І саме цій тематиці був присвячений круглий стіл на тему «Роль міжнародних організацій у врегулюванні міграційної кризи ЄС», що відбувся 10 березня 2021 року в Навчально-науковому інституті міжнародних відносин Київського міжнародного університету. Серед почесних гостей круглого столу були директор Навчально-наукового інституту міжнародних відносин Київського міжнародного університету, кандидат юридичних наук, доцент Чернецька Олена Василівна та завідувач кафедри міжнародних відносин та туризму Київського міжнародного університету, кандидат політичних наук, доцент Крупеня Ірина Миколаївна. Модератор заходу – доцент кафедри міжнародних відносин та туризму Київського міжнародного університету, кандидат політичних наук Тараненко Ганна Геннадіївна.

Учасниками круглого столу були студенти IV курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».

Зокрема, виступи і презентації студентів стосувалися таких тем, як:

Роль НАТО у врегулюванні міграційної кризи ЄС - Анжела Білоус;

Роль ОБСЄ у врегулюванні міграційної кризи ЄС - Аліна Дерев’янко;

Спільна зовнішня і безпекова політика ЄС: вимір міграційної кризи ЄС 2015 р. - Віталій Ковалюк;

Діяльність Міжнародної організації з міграції (МОМ) - Ірина Перевознюк;

Роль громадських організацій у розв’язанні міграційної кризи ЄС - Анатолій Фініков.

У результаті обговорень під час круглого столу було зроблено висновок, що міграційна криза 2015 року стала справжнім викликом для суспільно-політичного розвитку Європейського Союзу. На порядку денному ЄС опинилося багато гуманітарних, економічних, безпекових питань, які потребували ефективного вирішення та злагоджених дій всіх держав-учасниць союзу. Дедалі вагомішу роль у врегулюванні подібних криз відіграють міжнародні організації та представники громадянського суспільства, діючи у межах актуального напряму «дипломатії другого рівня» (track-II diplomacy).