Відносини Нігерії та України: стан та перспективи розвитку

13.10.2020

13 жовтня 2020 року Київський  міжнародний університет відвідав тимчасово повірений у справах Посольства Федеративної Республіки Нігерія в Україні пан Мартін С. Адаму. Тема лекції: «Відносини Нігерії та України: стан та перспективи розвитку». Модератор заходу – проектор з іноземних мов професор Тіменко І.В., робоча мова – англійська.

Під час перебування в Університеті пан Мартін С. Адаму мав зустріч із президентом КиМУ, професором Хачатуряном Х.В., під час якої обговорювались питання співпраці, навчання громадян Нігерії в університеті, збільшення їх кількості на нових спеціальностях: Медицина, Стоматологія, Фармація, промислова фармація.

У рамках візиту пан Мартін С. Адаму виступив з прекрасною презентацією, у якій розповів про історію становлення дипломатичних відносин Нігерії, сучасні досягнення своєї країни та співробітництва між Нігерією та Україною. Саме з цього розпочалась зустріч  студентів спеціальностей: міжнародні відносини, міжнародне право, міжнародні економічні відносини, туризм, студентів-іноземців спеціальності Медицина та викладачів з поважним гостем.

Пан Мартін С. Адаму дав відповіді на питання, які виникли у студентів впродовж лекції, зокрема, підписання Угоди між урядом України та урядом Федеративної Республіки Нігерія про сприяння та взаємний захист інвестицій;  про заснування торгового дому Нігерія-Україна «NewSvit» який є сполучною ланкою взаємодії між нігерійськими й українськими компаніями; які товари, послуги найбільше експортуються із України в Нігерію і навпаки; чи існують в Нігерії програми підтримки іноземних інвесторів; який механізм використовує Нігерія для боротьби з терористичними організаціями у власній країні та багато інших.

Насамкінець зустрічі студенти подякували пану Послу за інформативну і корисну лекцію, вручили квіти, зробили спільні фотографії.

Хід зустрічі висвітлювали журналісти телепрограми «Студентський квиток».