І-й Міжнародний науково-практичний форум «Міжкультурна комунікація у контексті глобалізаційного діалогу культур»

23.12.2020

 

23 грудня 2020 року Навчально-науковий інститут лінгвістики та психології та Центр німецької мови та культури КиМУ провели І-й Міжнародний науково-практичний форум «Міжкультурна комунікація у контексті глобалізаційного діалогу культур»

Організатори заходу: директор Інституту лінгвістики та психології к.філол.н., проф. Нагачевська Олена Олександрівна і доцент кафедри германських мов і перекладу Борисенко Юрій Анатолійович. Робочі мови – українська, англійська й німецька.

У форумі взяли участь науково-педагогічні працівники, магістранти, студенти 2 і 3 курсів спеціальностей «Переклад» і «Міжнародні відносини» КиМУ, студенти Київського національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова та Рівненського державного гуманітарного університету.

Серед зарубіжних гостей були лектор із Німеччини, професор Гайдельберзького університету Норберт Мюллер і Йоганн Аман, керівник австрійсько-українського освітнього проекту «Міжкультурна народна школа» (Австрія).

Під час форуму викладачі та студенти презентували результати наукових досліджень, в яких висвітлюються актуальні питання мови, перекладознавства культури та політики німецькомовних країн і України. Крім того, робота форуму проводилася на дискусійних платформах: «Міжкультурні аспекти сучасного перекладу» і «Основні вимоги до проведення занять з англійської мови у ЗВО і застосування методики викладання іноземних мов проф. Х.В. Хачатуряна».

Гості подякували студентам за цікаві доповіді та активну участь у роботі форуму та висловили сподівання про подальшу співпрацю.