Навчальна подорож до Канева

28.09.2019

28 вересня 2019 року студенти II курсу спеціальності "Аудіовізуальне мистецтво та виробництво" разом з майстром курсу Заслуженим діячем мистецтв України Віктором Івановичем Дерюгіним (заступник директора ННІ журналістики, кіно і телебачення), в межах навчально-виховної роботи, мали екскурсію до місця поховання Тараса Григоровича Шевченка - національну святиню України.

Із 1880-х років могилу регулярно відвідували представники української інтелігенції, наприкінці 19 століття даний майдан став місцем масового паломництва "свідомих українців". А з радянських часів і до тепер - це привабливий об’єкт для туристів.

Подолавши 342 сходинки, студенти піднялися на Чернечу гору, щоб покласти квіти на могилу видатного митця, помилуватися неперевершеними краєвидами та провести екскурсію по Шевченківському національному заповіднику.

Даний комплекс розташований неподалік від Дніпра, в районі всесвітньо відомих Канівських дислокацій, які є не лише геологічною пам’яткою, а й пам’яткою природи. Вони являють собою унікальну структуру, що відображається у своєрідному рельєфі та носить назву “Канівські гори”. До складу Заповідника входять пам’ятки культурної спадщини українського народу, що становлять значну історичну і культурну цінність та органічно пов’язані з Шевченковою могилою в один меморіальний комплекс.

Сьогодні кожен свідомий українець прагне долучитися до цього сакрального місця, аби відчути енергетику справжнього символу нації та вшанувати пам'ять відомого письменника. Студенти отримали незабутні враження та збираються в майбутньому неодноразово приїздити сюди, разом зі своїми знайомими та друзями. А в подальшому й зі своїми дітьми.

За матеріалами Тетяни Мурин
студентки II курсу спеціальності
"Аудіовізуальне мистецтво
та виробництво"