Зустріч студентів КиМУ з Послом Італії в Україні

16.04.2019

16 квітня 2019 року Київський міжнародний університет відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні пан Давіде Ла Чечіліа, який зустрівся зі студентами спеціальностей «міжнародні відносини», «міжнародне право», «міжнародні економічні відносини», «право», «туризм» «журналістика» та виступив із лекцією «Відносини Італії та України, стан та перспективи розвитку». Робоча мова – англійська, модератор – професор Тіменко І.В. (проректор з іноземних мов).

Під час зустрічі з президентом Київського міжнародного університету професором Хачатуряном Х.В. обговорювались питання розширення співпраці з університетами Італії в межах програм подвійного диплому. КиМУ має прекрасний досвід реалізації спільного європейського проекту з Римським університетом «La Sapienza»в (Програма ЄС-Темпус), в межах якого магістри спеціальностей «міжнародні відносини», «зовнішня політика» мали можливість проходити стажування в італійському університеті та отримати диплом зі спеціалізації «Аналіз криз і прийняття рішень».

У своєму виступі пан Посол наголосив, що дипломатичні відносини з Україною успішно розвиваються з січня 1992 року, підтвердив позитивну позицію Італії щодо інтеграційних прагнень України, зацікавленість у подальшому розвитку економічних відносин з Україною, зокрема, навів такі дані: за останні 2 роки товарообіг між нашими країнами зріс на 25%. «У вас є дві найважливіші речі для цього: людський капітал і високий рівень виховання та навчання. Це надзвичайно важливо для країни, яка хоче отримувати інвестиції з інших країн та співпрацювати з ними в діловій сфері», – зауважив дипломат.

Пан Посол поділився зі студентами практичним досвідом роботи на посаді дипломата й зазначив: «Навчання – це спосіб збудувати успішне майбутнє. І саме від вас залежить майбутнє української еліти, бо воно – у ваших руках».

Пан Посол також ознайомив студентів із заходами, які плануються проводитись в України: Фестиваль сучасного італійського кіно; Музикальний фестиваль; Виставка сучасного художнього мистецтва, а також надав інформацію щодо діяльності української діаспори в Італії (3 тис. українців), їх залучення до соціального та політичного життя країни проживання. Говорячи про академічні й культурні зв’язки між Україною та Італією, пан Давіде Ла Чечіліа відзначив зацікавленість посольства в тому аби налагодити тісну співпрацю українських міст з італійськими містами на всіх рівнях, оскільки обидві сторони зацікавлені у збільшенні потоку італійських туристів в Україну і навпаки.

Пан Посол відповів на багато питань, які поставили студенти, зокрема: програм обміну, мобільності студентів; як санкції проти Росії впливають на італійську економіку; які найбільше враження від перебування в Україні та ін. Наприкінці зустрічі студенти подякували пану Послу за цікаву і корисну інформацію, подарували сувеніри та зробили спільне фото.