ХХІV Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених, аспірантів та студентів “Молодіжна політика як складова євроінтеграційного вибору України”

18.04.2019

18 квітня 2019 року в Київському міжнародному університеті (КиМУ) відбулась ХХІV Міжнародна науково-практична конференція “Молодіжна політика як складова євроінтеграційного вибору України”, учасниками якої стали студенти Київського міжнародного університету, Коледжу та Ліцею КиМУ.

У роботі пленарного засідання конференції взяли участь почесні гості:

  • Протоієрей Віталій Клос (доктор богословських наук, професор, проректор з наукової роботи Київської православної богословської академії ПЦУ);
  • Яремійчук Леся Василівна (начальник відділу молодіжної політики департаменту молоді та спорту м. Києва);
  • Удовиченкo Володимир Петрович (доктор економічних наук, професор, почесний член Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, президент Всеукраїнського об’єднання «Клуб мерів», лауреат Державної премії у галузі науки і техніки);
  • Биков Сергій (політичний консультант, експерт, директор Інституту публічної політики і консалтингу);
  • Сапожніков Євген (засновник Першої Української Академії Політики).

Модератори конференції – професор Некряч А.І. (проректор з наукової роботи Київського міжнародного університету, д–р. політ. наук), Алексанян В.І. (голова студентського наукового товариства, викладач).

Робочі мови – українська, англійська.

Конференція розпочалася привітанням президента Київського міжнародного університету професора Хачатуряна Х.В., який побажав плідного обговорення як досягнень так і існуючих проблем, котрі молоде покоління має вирішити для завершення процесу інтеграції України до ЄС.

Відповідно до оголошеного наказу, Хачатур Володимирович нагородив 15 студентів Університету та Коледжу КиМУ почесними грамотами за вагомі досягнення в навчальній та науковій діяльності.

Були оголошені привітання учасникам конференції від Міністерства освіти і науки України, Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України, а також університетів – партнерів: Сопотська Вища Школа (Польща) та Кабульський політехнічний університет (Афганістан).

У виступах почесних гостей знайшли відображення такі актуальні питання:

  • «Людина – як основний ресурс покращення життя в країні» – Протоієрей Віталій Клос;
  • «Реалізація молодіжної політики в місті Києві» – Яремійчук Л.В.;
  • «Неформальна освіта: проблеми та перспективи розвитку» – Сапожніков Є.;
  • «Перші кроки молодої людини в політиці» – Биков Сергій;
  • «Результати впровадження реформи з децентралізації влади в Київській області» – Удовиченко В.П.

Розглядаючи англійську мову як запоруку партнерських відносин України з державами Європейського Союзу та Північноатлантичного Альянсу, доповіді п'яти студентів (Гарус Максим – II курс "Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії"; Андріїшина Анастасія – IV курс "Філологія"; Дудник Анастасія – II курс "Міжнародне право"; Аміра Ітауі – IV курс "Міжнародні економічні відносини"; Духан Діана – I курс "Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії") були представлені на англійській мові.

Пленарному засіданню протягом двох тижнів передувала робота дванадцяти студентських конференцій, круглих столів та секцій у структурних підрозділах Київського міжнародного університету, на яких було розглянуто до 150 наукових доробків студентів. Коло питань, що обговорювалися учасниками конференції на секційних засіданнях, надзвичайно широке: від історії теорії та практики об’єднання Європи до сучасних проблем ЄС – міграційної кризи, питань європейської ідентичності та європейських цінностей, актуальних загроз міжнародній інформаційній безпеці, досвіду європейського поступу інших країн тощо. Аналіз роботи наукових секцій представила учасникам конференції доцент Судак І.І., канд.іст.наук, завідувач кафедри міжнародних відносин.

Конференція закінчилася прийняттям резолюції, проходила в дружній та відкритій атмосфері, на високому організаційному та науковому рівні, стала майданчиком для обміну думками та пропозиціями молодих дослідників, які будуть опубліковані в науковому збірнику «Молодий будівничий України».

Роботу конференції висвітлювали журналісти телепрограми «Студентський квиток», газети «Постскриптум плюс» та ТРК НБМ «5 канал».