Науково-практичний семінар «Порівняльно-правові виміри сучасного цивільного права»

26.04.2021

26 квітня 2021 року в Навчально-науковому юридичному інституті був проведений Науково-практичний семінар на тему «Порівняльно-правові виміри сучасного цивільного права».

Захід був присвячений обговоренню основних напрямків рекодифікації цивільного права України з урахуванням досвіду зарубіжних країн. Модератором семінару виступив к.ю.н., проф. Ткаченко Олександр Валерійович. У роботі семінару взяли участь студенти 4 курсу спеціальності «Право» Коледжу Київського міжнародного університету і студенти 4 курсу спеціальності «Право» Навчально-наукового юридичного інституту і здобувачі третього рівня вищої освіти (доктор філософії) за ОНП «Право».

Формат роботи семінару передбачав дискусію з питань порядку денного. Дискусії передували доповіді-презентації студентів. З доповідями виступили: Дрозденко Євгенія – тема виступу: «Перспективи інкорпорації сімейного права в право цивільне з урахуванням основних західноєвропейських підходів до урегулювання сімейних правовідносин»; Онищенко Віталій – «Можливі зміни і нові інститути речового права України: прогресивний зарубіжний досвід для України»; Григоренко Анастасія – «Можливі новели в зобов’язальному праві України».

Обговорення було жвавим, студенти пропонували аргументовані позиції, обмірковували можливі варіанти осмислення порушених питань.

Проведення науково-практичного семінару засвідчило перспективність такого формату роботи для залучення студентства до осмислення і вирішення найбільш гострих і актуальних питань сучасного правознавства з урахуванням прогресивного досвіду зарубіжних країн.