День медичної сестри в Київському міжнародному університеті

12.05.2021

12-го травня у стінах Київського міжнародного університету був проведений круглий стіл на тему «Внесок медичних сестер у розвиток суспільства» з нагоди Міжнародного дня медичної сестри. У ході конференції студенти обговорили основну проблематику, а також цікаві факти професії медичної сестри.

День медичної сестри відзначається з моменту об’єднання сестер милосердя з 141 країни в професійну громадську організацію - Міжнародну раду медичних сестер.

Вперше служба сестер милосердя була організована під час Кримської війни англійкою Флоренс Найнтінгейл (12.05.1820 - 13.8.1910). Всесвітній день медичних сестер за рішенням Міжнародної організації Червоного хреста є саме в її честь, в день її народження - 12 травня.

Предметом обговорення також став компаративістський метод дослідження специфіки даної професії. Так, були наведені статистичні данні, які закріплюють, що найбільше число медсестер в Фінляндії - на 100 000 осіб припадає 2162 медсестри. Для порівняння, на Гаїті на 100 000 осіб припадає 5 медсестер.

Вітаємо студентів спеціальності «Медсестринство» зі святом та бажаємо наснаги та успіхів!