Участь науково-педагогічних працівників КиМУ на дипломатичному прийомі з нагоди святкування 62-ї річниці незалежності Малайзії

30.09.2020

30 вересня 2019 року науково-педагогічні працівники ННІ міжнародних відносин к.філол.н. Тіменко І.В., к.політ.н. Крупеня І.М. були запрошені на святкування 62-ї річниці незалежності Малайзії. Серед запрошених гостей були представники іноземних країн акредитовані в Україні, українські урядовці, бізнесмени, академіки, релігійні лідери, представники засобів масової інформації, а також малайзійці, які проживають у Києві.

Прийом розпочався з гімну Малайзії, а потім гімну України. За протоколом першим виступив Надзвичайний і Повноважний Посол Малайзії в Україні Дато Раджа Реза Раджа Заіб Ша. У своїй промові посол розповів про стан та перспективи двосторонніх дипломатичних та торгових відносин між Малайзією та Україною; зміцнення двосторонньої співпраці в різних сферах, включаючи туризм, освіту, оборону, аерокосмічну промисловість, авіацію тощо.

Почесним гостем від української сторони був Надзвичайний і Повноважний Посол, державний секретар Міністерства закордонних справ України Заяць Андрій Іванович. У своєму привітальному виступі він зазначив, що Малайзія досягла успіху та процвітання завдяки проведенню країною незалежної, принципової та прагматичної зовнішньої політики на основі загальновизнаних цінностей миру, гуманності, справедливості, рівності, а також принципів поваги до незалежності, суверенітету,територіальної цілісності, невтручання у внутрішні справи інших країн, мирного розв’язання спорів, мирного співіснування та взаємовигідних відносин.

Варто відзначити, що під час заходу було дотримано на високому рівні церемоніал зустрічі, порядок обслуговування гостей; дипломати Малайзії проявили мистецтво гостинності та дружелюбності передаючи теплоту своєї унікальної країни. Такі зустрічі є корисними, оскільки показують природу та механізми міжнародної комунікації, взаємодію окремих країн та регіонів, створюють платформу для фахової дискусії із проблем міжнародних відносин та світової політики, а також можливість вільно поспілкуватися іноземними мовами на професійному рівні.