Практичне заняття студентів-правників (судові дебати)

11.04.2019

11 квітня 2019 року в Київському міжнародному університеті відбулось практичне заняття (гра) у вигляді судових дебатів, учасниками яких стали студенти 1-го курсу спеціальності «міжнародне право»: Сааков Мартін, Данеш Амір, Крайнюков Сергій, Андрій Щепцов, Ольга Король.

Суддями дебатів виступали студенти старших курсів Інституту міжнародних відносин КиМУ: Дудник Анастасія (II курс), Бєлкіна Катерина (III курс) та Гуцуляк Злата (IV курс Коледжу КиМУ, спеціальність «правознавство).

Теми дебатів стосувались прав національних меншин та збереження навколишнього середовища.

Гра відбулись у форматі Британських парламентських дебатів – один з найрозповсюдженіших та найдавніших форматів дебатів, що грається по всьому світу та користується великою популярністю, дякуючи своїй динамічності, великій різноманітності резолюцій та орієнтації на імпровізацію та ерудицію. Відповідно до правил, учасники дізналися теми тільки за 5 хвилин до виступу, судді провели жеребкування, сторона парламенту мала впровадити законопроект, сторона опозиції спростувати всі аргументи парламенту.

Отже, студенти мали нагоду не тільки бути переконливими в аргументах, в які вони вірять заздалегідь, але й примірити на себе роль протилежної сторони, що продемонструвало справжній професіоналізм майбутніх юристів.

За матеріалами Катерини Бєлкіної
(студентка III курсу , спеціальність «міжнародне право).