Зустріч майбутніх журналістів з професійним фотографом

08.11.2017

8 листопада 2017 року в Інституті журналістики та в Інституті телебачення, кіно і театру відбулася зустріч студентів із професійним фотографом Юлією Сагань - фахівцем, що працює в унікальному напрямку фотомистецтва - пренатальній зйомці. Організатор зустрічі - директор – О.Ф. Самойлов, доцент, к.і.н.

Юлія народилася в сім'ї відомого фотографа Сергія Саганя. З усмішкою вона згадувала, як до певного часу вважала, що світлини перших днів народження мають усі люди. Коли ж міф було спростовано, усвідомила цінність зафіксованих на фото перших хвилин власного життя і зрозуміла, якою справою займатиметься надалі.

"Батько в дитинстві часто розповідав мені про діафрагму, ІSO, перспективу, "золотий перетин" та інші терміни, пов'язані з фотомистецтвом. Чесно кажучи, я довго не розуміла навіщо це мені... Тільки через багато років второпала, до чого він мене готував" - поділилася спогадами Юлія Сагань.

Під час зустрічі із фотографом студенти дізналися про тонкощі створення якісної фотографії загалом і специфіку роботи фотографа з немовлятами та їх батьками зокрема. Юлія Сагань запевнила, що зйомки немовлят - надзвичайно цікава справа, але водночас дуже відповідальна, така, що потребує знань та досвіду.

У більшості майбутніх теле-, радіо- та фотожурналістів прокинувся інтерес до унікального напрямку у фотомистецтві. Можливо, за кілька років подібні цікаві та пізнавальні зустрічі проводитимуть і наші студенти. Юлія Сагань стимулювала до цього власним девізом, що навряд чи залишить когось байдужим: "Життя складається з миттєвостей - збережіть їх!"

За матеріалами Каріни Мартиросян
(студентка ІІ курсу Інституту журналістики КиМУ)