За лаштунками видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»

23.02.2018

23 лютого 2018 р. студенти ІІ курсу Інституту журналістики, кіно і телебачення та IV курсу Коледжу КиМУ, які навчаються за спеціальністю «видавнича справа та редагування», відвідали одне з найпопулярніших видавництв України "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", книги якого надзвичайно популярні не тільки серед вітчизняних читачів, а й за кордоном (організатор візиту – В.А. Козак, к. філол. н., викладач кафедри теорії та історії журналістики).

Кожна книжка видавництва – це справжній витвір мистецтва! Від першого видання акцент робився саме на якості книжкового продукту: оригінальний текст або переклад завжди поєднується з чудовими яскравими малюнками та якісною поліграфією. Дитяча книга від «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ» завжди була коштовною — і за якістю виконання, і за ціною, а відтак — і за суспільним резонансом.

Студентам КиМУ випала унікальна можливість поспілкуватися з людьми, які створюють такі надзвичайно змістовні видання. "Улюблені вірші", "Абетка", казки та багато авторських текстів ледь вміщуються в невеличкому приміщенні видавництва на вулиці Басейній у Києві. «…Не в приміщеннях справа. Усе найважливіше - у нашій голові та уяві…» - наголосив засновник видавництва та знаний редактор Іван Малкович, який особисто провів екскурсію та поспілкувався з майбутніми фахівцями.

Найбільше враження на студентів справила інтерактивна книга "Снігова королева", сторінками якої вони пройшлися, ніби граючись із казковими персонажами, що "ожили". Іван Малкович ознайомив студентів з іншими виданнями "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ", роботами ілюстраторів та авторів, з якими співпрацюють, і дав кілька добрих порад, зокрема, якнайбільше читати якісних книжок. Одну з таких - "Матильду" Рональда Дала - видавець подарував студентам КиМУ.

Київський міжнародний університет щиро дякує видавництву за гостинність і можливість побачити, як виглядає один день життя казкового світу під назвою "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", а Івану Антоновичу особисто - за професійні настанови, якими студенти зможуть скористатись у майбутньому на практиці.