Студенти КиМУ в гостях у законодавців України

01.06.2017

Нещодавно, теплим літнім днем, 1 червня 2017 року, студенти спеціальностей міжнародні відносини та міжнародне право Київського міжнародного університету відвідали єдиний законодавчий орган державної влади країни – Верховну Раду України. Організаторипрофесор Тіменко І.В. (директор Інституту міжнародних відносин) і доцент Судак І.І. (заступник завідувача кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики).

Майбутні дипломати були під враженням від побаченого. Усе те, про що кожен з них міг прочитати в підручниках з новітньої історії України або побачити на екранах своїх телевізорів, оживало на їх очах.

Студенти разом з викладачами, піднявшись сходами, були вражені побаченим: картина «Державотворення» (художник – Олексій Кулаков); прозора скринька з написом: «Так, в цій скриньці знаходиться саме той прапор, який розпростерся залою Верховної Ради України саме тієї доленосної ночі, коли над нашою країною пролунав Державний Гімн України» (1996 р.). Прогулюючись кулуарами, студенти розглядали затишний світлий інтер’єр і дізналися про деякі елементи, які були реконструйовані або зазнали певної еволюції під час історичних подій, з нетерпінням чекали того моменту, коли їм буде дозволено переступити поріг зали засідання народних депутатів. Вона виявилась дуже красивою. З балкону відкривався вид на залу: крісло Голови Верховної Ради України, його заступників, гостей і депутатів, а також кришталеву люстру вагою в чотири тонни, що дорівнює масі чотирьох легкових автомобілів, дізналися про діючу систему кондиціонування повітря, яку було встановлено ще в далекому 1957 році.

Екскурсовод звернула увагу студентів на те, що кожен громадянин України, при бажанні, має змогу бути присутнім на пленарному засіданні. Студенти не гаяли часу, тут же подали електронні заяви і вже за місяць повернуться до Верховної Ради як гості, де матимуть можливість побачити робочий процес людей, котрі вершать долі мільйонів. Можливо в майбутньому саме наші студенти повернуться в стіни Парламенту як народні обранці.