Професійна орієнтація молоді – шлях до успіху (презентація спеціальностей КиМУ)

02.03.2018

Програма презентації спеціальностей, за якими здійснюється підготовка фахівців у Київському міжнародному університеті та Коледжі КиМУ, продовжує розширювати знання учнів про професії, формувати вміння зіставляти власні здібності, нахили, знання та інтереси з вимогами до професій, формувати усвідомлення учнями праці як життєвої щоденної необхідності.

Відкритий 23 січня презентаційний сезон в КиМУ продовжили Економічний факультет (декан – доцент Опаленко А.М., к.екон.н.) та Інститут міжнародних відносин (директор – професор Тіменко І.В., к.філол.н.).

Ліцеїсти КиМУ та учні 210-ї шкіл міста Києва (директор – Ламиза Д.В.), які 28 лютого взяли участь у презентації спеціальностей Економічного факультету, змогли переконатися, що знання економіки – це інвестиції в майбутнє, це та сфера людської діяльності, яка керує державою і світом, тому спеціальності економістів, менеджерів з бізнесу, фінансистів, маркетологів - це професії сучасності.

Крім відеопрезентації всіх спеціальностей, за якими ведеться підготовка фахівців у КиМУ, професійно-психологічного тестування проведеного, к.психол.н. професором Абрамян Н.Д. учні стати учасниками інтелектуального ток-шоу «Як стати мільйонером», що дозволило учасникам за ігровим столом зрозуміти, як гроші впливають на життя, як ними розпоряджатись, що таке багатство та фінансова свобода, що треба для того, щоб бути успішним менеджером. А допомагали їм у цьому студенти Економічного факультету (Чеморда Павло, Корольов Дмитро, Недоступ Ірина, Жилінський Євген) разом із доцентом Могилевською О.Ю. (к.е.н., кафедра економіки підприємництва, менеджменту). Учасники інтелектуального ток-шоу отримали сертифікати, які передбачають знижки в оплаті за навчання у КиМУ із задоволенням долучилися до перегляду феєричної вистави у студентському театрі «Ковчег» у виконанні студентів Ін-ту театрального мистецтва майстерні народного артиста України Льва Сомова.

Спеціальності Інституту міжнародних відносин КиМУ були представлені ліцеїстам і студентам Коледжу кафедрами міжнародного туризму (завідувач - професор Вяткіна Т.Г., д.екон.н.), міжнародного права (завідувач - доцент Чернецька О.В., к.ю.н.), міжнародних відносин (заступник завідувача кафедри, доцент – Судак І.І., к.і.н.). Студенти II-III курсів Коледжу стали учасниками семінару «Юрист-міжнародник: переваги фахівців і можливості посади» (модератори - доценти Коруц Ю.З., Юрченко С.М.), збагатившись знаннями про світові міжнародні організації, значеннями їх діяльності для світового співтовариства. А презентувати свласні знання та компетентність у сфері права та міжнародного права колежани змогли під час інтелектуально-розважальної гри «Що? Де? Коли?».

Інтерес до спеціальності «туризм» як однієї з найважливіших галузей світового господарства проявили учні старших класів Ліцею КиМУ, взявши участь в інтелектуальних проектах «Подорож до 7 чудес світу» та «В пошуках Антарктиди» (організатори - доцент Деркач С.С., к.і.н., викладач Терехова М.А., викладач Клик Б.О.), метою яких була популяризація спеціальності «туризм», підвищення загальної обізнаності ліцеїстів щодо нових чудес світу, розширення їх ерудованості, проведення пізнавальної екскурсії по одному із чудес світу, презентації пам'яток історії певної країни.

Ті, хто мріє стати в майбутньому дипломатом, долучилися до цікавих заходів кафедри міжнародних відносин, а саме: майстер-клас «Віртуози дипломатії» (8-9 класи Ліцею) та інтелектуальної гри «Євроатлантичні перспективи України» (10-11 класи Ліцею та II-III курси Коледжу), організаторами яких були доценти, к.і.н. Судак І.І., к.політ.н. Крупеня І.М., викладач Алексанян В.І.. Майстер-класи допомогли учням зрозуміти, що важливим для професії дипломата є високі моральні якості, хороші навички ораторського мистецтва, публічних виступів, ведення переговорів, уміння адаптуватись до будь-яких ситуацій, а також стали справжнім уроком особливостей дипломатичного протоколу та етикету.

Презентація спеціальностей КиМУ триває!
Майбутні абітурієнти! Запрошуємо до участі в пізнанні світу професій!