Професія архітектора та професії в ІТ – чудові перспективи для молоді

16.03.2018

У Київському міжнародному університеті триває місячник презентацій спеціальностей для школярів і студентів коледжів. Тиждень від 12 до 16 березня 2018 року став тижнем майбутніх архітекторів і ІТ-фахівців, спеціальностей, які презентували Факультет будівництва та архітектури (декан – доцент Омельяненко М.В., д.т.н.) та Факультет інформаційних технологій (декан - доцент С.В. Сініченко).

Що потрібно, щоб стати хорошим і затребуваним архітектором, ліцеїсти змогли дізнатися з майстер-класу «Archi-modelling», який провели доцент Вірченко С.П. - сертифікований архітектор, проректор з проектно-будівельних робіт КиМУ та декан факультету Омельяненко М.В. Учні не тільки отримали інформацію про одну з найдавніших професій, що залишається актуальною дотепер, але змогли дійти висновку, що підготовка до вступу починається ще зі шкільних років, зокрема, необхідно поглиблено займатися малюванням і кресленням, вибору кращого навчального закладу. А от отримати цікаву інформацію щодо моделювання об'єктів як складника роботи архітектора, створити за підготовленими наборами деталей моделі пам’яток архітектури різних епох і країн, зрозуміти необхідність подібних моделей навіть за сучасних умов розвитку комп’ютерних технологій, допоміг майстер-клас «Archi-modelling».

Розвиток галузі інформаційних технологій, а саме, перехід від індустріального суспільства до інформаційного, необхідність збору, обробки і передачі величезних об'ємів інформації, затребуваність ІТ-фахівців стало темою презентації спеціальності «комп'ютерні науки та інформаційні технології», яку провели доценти Сініченко С.В. та Дьомічев К.Е. (к.т.н.) Факультету інформаційних технологій для учнів 8-11 класів Ліцею.

Учасники заходу із задоволенням долучилися до віртуальних змагань із сучасного кіберспорту, СS:GQ, комп'ютерної гри, яка нині є дуже популярним видом спорту, має серед молоді, мільйони прихильників по всьому світу. Звичайно ж, серед учнів Ліцею КиМУ теж є любителі кіберспорту, які взяли участь у змаганнях з CS: GO.

Шість команд грали за заздалегідь визначеною турнірною сіткою та правилами. Турнір відбувся в дружній атмосфері змагання, учасники весело провели час і залишилися задоволеними проведеним заходом. Переможцем стала команда учнів 7-Б класу Ліцею КиМУ.