Екскурсія до найпопулярнішого дитячого журналу в Україні — «Пізнайко»

27.03.2017

27 березня 2017 року студенти І курсу Інституту журналістики (Самойлов О.Ф. – директор Інституту, к.і.н.) відвідали редакцію дитячого журналу «Пізнайко». Організаторк.філол.н. Козак В.А. (доцент кафедри соціальних комунікацій).

Довідка:

Найпопулярніший дитячий журнал в Україні — «Пізнайко» («Для найменших від 2 до 6»), він має найвищий тираж. Це видання було засновано нелегкого 1996 року, коли теперішня редакторка часопису Ірина Юхниця вирішила створити журнал для власних донечок. «Пізнайко» позиціонує себе як сучасний і прогресивний журнал: як запевняють його творці, вони регулярно вивчають потреби та інтереси малюків, аби «йти в ногу з часом».

Поспілкувавшись із редакторами та дизайнерами, студенти мали змогу ознайомитися із архівом примірників минулих років «Пізнайко», а також із перших вуст дізналися про специфіку та особливості дитячих науково-пізнавальних журналів та зануритися у практичні аспекти верстки та випуску журналу.

Наприкінці екскурсії студенти отримали відповіді на всі запитання, які стосувалися тонкощів роботи редактора над дитячим виданням та зробили спільне фото з Пізнайком.